Sorgun Kapaklı Köyü Şenliği Muhteşemdi!...

      Sorgun’a bağlı Kapaklı Köyü’nde düzenlenen şenliğe halk yoğun ilgi gösterdi.
 Kapaklı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen şenlik köy meydanında gerçekleştirildi.

      Dışarıdaki köy halkını buluşturma ve kaynaştırma şenliğinde aşıklar ve Yozgatlı şairler birbirinden güzel türkü ve şiirlerle davetlilere güzel bir gün yaşattılar.

        Şenliğe; Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek,  Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, Sorgun eski Belediye Başkanı Yılmaz Kılıçarslan, Sorgun Yazarlar Aşıklar Şairler Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Durali Doğan, Yozgat Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın, Aydıncık Eski Belediye Başkanı Ahmet Demirel, Çiğdemli Belediye Başkan

İsmail Biçer, Karakız Belediye Başkanı Durmuş Erdal, Araplı Belediye Başkanı Osman Torun, Sorgun Şoförler Odası Başkanı İsmail Kaplan,dernek yönetim kurulu üyeleri ve köy halkı katıldı.
 Şenliğin açış konuşmasını  dernek başkanı Hacı Yiğid yaptı.  Yiğid “Birincisini gerçekleştirdikleri şenliğin amacının; köy halkı ile dışarıdaki hemşehrilerini buluşturmak ve hasret gidermek, birlikte eğlenmek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek  köylülerimizi bir araya getirerek buluşma ve kaynaşmalarını sağlamak olduğunu” kaydetti.

        Kapaklı köyü doğumlu olan Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan’da yaptığı konuşmada “Böyle buluşmalar yeni ve eski neslin bir araya gelmesi bakımından çok önemli. olduğunu, halkın hasret giderdiğini, böyle güzel etkinliklerin her yıl tekrarlanması gerektiğini’’ söyledi.

       Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, köy muhtarı İlhami Ekinci, SOYAŞAD başkanı Durali Doğan, YOŞAYDER Başkanı Ahmet Sargın’ın selamlama konuşmalarından sonra aşıkların ve şairlerin programına geçildi.

      Yozgat’ın güleryüzlü başarılı sunucusu Yasemin Doğru’nun sunduğu şenlikte türküler söylendi, şiirler okundu, bağlamalar çalındı, halaylar çekildi.
       Sivaslı Aşık Gülçınar, Karslı Aşık Behrami, Çorumlu Aşık Gülsüm, Aşık Rıza Kaygısuz’un birbirinden güzel söylediği türküler, Gülçınar- Behrami atışmaları izleyenlerden büyük alkış aldı.  Şair Hüseyin Adak, Mehmet Ali İlbaş, Mustafa Köksal, Hüseyin Gök şiirleriyle şenliğe  renk kattılar. Şenliğe bayanların ilgisi de yoğun oldu.

 Şenlik meydanında davul zurna eşliğinde toplu halay tutan Kapaklı köyü halkı ve davetliler geniş bir halka oluşturarak gönüllerince eğlendiler.
      Akşam saatlerine kadar devam eden şenlikte davetlilere kavurmalı bulgur pilavı, ayran ikram edildi.

                                                                 Haber: Durali Doğan / Sorgun    


Sorgun Kapaklı Köyü Şenlikleri


Sorgun Kapaklı KÖyü Şenlikleri
Ahmet Sargın
     Hafta Sonu Sorgun Kapaklı Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneğinin 1. Köy Şenliği vardı. Şenliğe Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Çiğdemli Belediye Başkanı İsmail Biçer, Karakız Belediye Başkanı Durmuş Erdal, Araplı Belediye Başkanı Osman Torun, Sorgun Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Üzeyir Arslan, Sorgun Belediye Meclis Üyesi İsmail Kaplan ve Murat Gürbüz katıldılar.

     Ayrıca şenliğe katılanlar arasında: Sorgun Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Gazeteci, Şair Yazar Durali Doğan, Yozgat Şairler Yazarlar Derneği adına ben, Aydıncık Eski Belediye Başkanı Ahmet Demirel, Sorgun Eski Belediye Başkanı Yılmaz Kılıçaslan  katılımcı  konuklar arasındaydı..
     Kapaklı Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Yiğid, Köy Muhtarı İlhami Ekinci, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Bolat, Yusuf Keskin, Ali Arslan ve Mustafa Bolat davetlileri güler yüzle karşılayarak şenliğin coşkulu geçmesi için büyük emek ve çaba sarf ettiler.  Hepsini kutluyor başarılarının daim olmasını diliyoruz…

        Kapaklı Köyü Şenliğine katılan aşık ozan dostlarımız: Aşık Gülçinar, Aşık Berhami- Berham Akdemir, Aşık Gülsüm Kahraman, Aşık Rıza Kaygusuz, Şair Yazar Durali Doğan, Şair Mehmet Ali İlbaş, Şair Hüseyin Adak, Şair Hüseyin Gök ve Şair Mustafa Köksal şenliğe katılarak türküleri ve şiir yorumlarıyla Kapaklı Köyü şenliğine renk kattılar. Programın Sunuculuğunu da Yozgat’ın sevilen sunucusu Yasemin Doğru yaptı…

Sorgun Kapaklı Köyüne kış döneminde gitmiş, okulda güzel bir etkinlikte buluşmuştuk… Orada Hacı Beye ve dernek yönetimine tavsiyemiz olmuştu..Bu şenliği köyünüzün tanıtımı adına geniş tutun ve yaz döneminde tüm köylüleri bir araya getirin demiştik.

     Gördük ki, tavsiyemiz yerine getirilmiş ve çok güzel bir etkinlik düzenlenmiş. Emeği geçenleri tebrik ediyor başarılar diliyoruz.

Dernek Başkanı Hacı Yiğid beyin davetini aldıktan sonra yoğun işlerime rağmen bu şenliğe katılmak üzere yola çıktım. Sorgun da Durali Doğan Hocam ve ekibiyle buluşup aynı araçla Kapaklı Köyüne geçtik. Şenlik alanı olarak köy harman yeri seçilmiş.

     Çocukluğumda harman yerinde yapılan şenlikleri hatırladım..At yarışlarını, cirit oyunlarını, Güreş Müsabakalarını, Camız Vuruşturma gösterimlerini hayal ettim. Köy odalarında devam eden tartışmaları, münakaşalarını hatırladım. Bir süre Unutamadığım o güzel anılarla dertleştim.

Çok güzel bir organizasyon planlanmış.Tüm köy halkının yanı sıra çevre köylerden ve Sorgun dan gelenler de vardı. Yoğun bir araç trafiğinin yaşandığı alanda çadırlar kurulmuş köy halkı seferber olmuştu. Konuşmaların ardından Türk Milletinin şenlik geleneğinin ikramı kavurma ve bulgur pilavı ikramı yapıldı.

Sonra eğlence programı başladı. Aşıkların güzel türküleriyle coşan Kapaklı Köyü sakinleri şairlerin şiir yorumlarıyla da coşkulu heyecanlı anlar yaşadılar. 1. si düzenlenen Kapaklı Köyü Köy Şenliği çevre köyler için de sanırım örnek bir program olmuştur…

     Köy ve kasaba şenliklerini neden önemsiyoruz? Köylerimiz artık 
boşalmaya, dağılmaya başladı ve insanlar arasında ciddi küskünlükler oluştu. Kaynaşmayı birlik ve beraberliği yeniden tesis etmeyi hedeflediğimizden bu  programları önemsiyoruz ve destekliyoruz. Bunu belirtmek istedim. Dağılan, köyden uzaklaşan ve akrabalarından kopan insanları toplamak, şenlikte buluşturmak ve kaynaştırmak çok güzel bir hareket olsa gerekir, öyle değil mi?

    Evet Hacı Yiğid Bey kardeşimde böyle  yaptı köylülerini  bir araya getirdi ve güzel bir birliktelik yaşattı..Köy halkı da  ona destek olup unutulmaz bir an yaşadılar.

     Ne hoş ne güzel bir etkinlikti… Hacı beyi ve dernek yönetimini, emeği geçen tüm Kapaklı Köyü sakinlerini tebrik ediyor, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hayırlı olur ve devamı gelir inşallah.. Tebrikler Hacı Bey, tebrikler Kapaklı Köyü Sakinleri…

                                     Ahmet SARGIN
                         Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı


( Sorgun Kapaklı Köyünde Şenlik Vardı başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 4.07.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu