HOŞ GELDİN ŞEHRU RAMAZAN...

Saygıdeğer inançlı gönül dostlarım: Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi üzerimize olsun. Üç aylar içinde en çok arzuladığımız Şehru Ramazan ayı nihayet her haneye teşrif etti. Allah’ın varlığına birliğine inanlar,farzları yerine
getirmek isteyenler için bir fırsat kapısı. Bizlerin ufkunu aydınlatan Kuranın bile bu ayda indirilmesi ne kadar tesadüf değil mi? . Bilerek veya bilmeyerek işlenen günahların affı için büyük fırsat. 
Allah tüm kullarının günahını affetsin. Arapça da Şehru ay demek Ramazan da mübarek ayın simgesi her iki ayetin birleşiminden Peygamber efendimizin müjdesi hatırlanmaktadır. On bir ayın Sultanı Ramazan ayı olduğu, bu ayda yapılan ibadetlerin de on bir aya bedel olduğu sanırım tüm Müslümanlar tarafından bilinip, uyulmaktadır, inançlı yaşanmaktadır. 
Hoş geldin Şehru Ramazan derken yine çocukluk anılarım gözümün önünde canlandı. Şarkikaraağaç Bey köyümüz de o tarihlerde tek başına yaşayan Seyyit amcamız vardı. Teravih namazı kılınırken dört rekat aralar da
kasideleri okurken sesinin güzelliğiyle yüreğinde ki manevi duygularının da bütünlüğüyle öyle bir okşardı ki.. aradan kırk,kırk beş yıl geçse de unutamam.
Şehru Ramazanın ilk on beş gününün teravih namazları dört rekat arasın da okşamasını sevinçle dinlerdim. Çünkü Ya merhaba,dost merhaba Şehru Ramazan merhaba diyordu. Son on beş günü de gözlerim yaşarsa da üzüntü içinde dinlerdim. Yine hatırlayabildiklerim..Ya merhaba,dost merhaba Şehru Ramazan elveda. Diye yanık sesiyle mübarek ayın değerini anlatabiliyordu.
Günümüz de mübarek ayların, gecelerin, bayramların, Allah dostlarının hürmetine söylenen çok güzel şiirler, yazı metinleri, kasideler var. Bunların bir çoğu bestelenip halkımızın hafızasın da yer edebiliyor, bir çoğu da sözleri güzel, anlamlı olsa da ehline düşmeyince sahibinden başkası duyamıyor.
Nice benliğimizi kaybettiren, inancımıza ters düşen sözlerin, müziklerin yerini ilahiler kuşatsa da, imtihana hazırlandığımız fani dünya da ruhlarımız okşanmış olsa daha iyi olmaz mı? . Her inanan kulun arzusu Cennete gitmek olduğuna göre, Cehenneme davetiye çıkaranları ayır etme zamanı gelmedi mi? . Bizler nefsimize hakim olup şeytanın oyuncağı olmamalıyız.! .
Ramazan geldi hoş geldi. İşte Allah’ın mümin kullarına tanıdığı bir fırsat.
Abdestimizi alalım, namazımızı kılalım, sahura kalkarak Orucumuzu tutalım, bu mübarek ayda fitreyi, zekatı vermeyi, sadaka dağıtmayı da unutmayalım.
Allah tuttuğumuz,tutacağımız oruçları kabul etsin,yaptığımız,yapacağımız ibadetleri kabul etsin, işlemiş olduğumuz günahları da affetsin. Hoşça kalın.

* ŞEHRU RAMAZAN *

Müslüman alemin gözleri yolda,
Bir eli yağda, bir eli de balda,
Kuşlar ötüşüyor, sevinçli, dalda,
On bir ayda geldi Şehru Ramazan.

Üç aylar girince şeytan bağlandı,
Nefis yumuşadı imkan sağlandı,
Davullar çalındı gönül eğlendi,
On bir ayda geldi Şehru Ramazan.

Sahura kalkıldı yemek yenildi,
Besmele çekildi, şükür denildi,
ALLAH ve Resulü sık sık anıldı,
On bir ayda geldi Şehru Ramazan.

İbadet uğruna var samimiyet,
Oruç tutmak için yapıldı niyet,
Teravih namazda okundu ayet,
On bir ayda geldi Şehru Ramazan.

Sultanlar sultanı bizi düşündü,
Göklerden melekler yerlere indi,
İftarı açtıkça Zeki sevindi,
On bir ayda geldi Şehru Ramazan.

* O R U Ç L U *

Uykusunu böler sahura kalkar,
Aydınlığı sever ışığı yakar,
Zikirle, şükürle teni mis kokar,
Kendini Hakkına Adar Oruçlu.

Başkası yese de yine aldırmaz,
Gıdaya ve suya asla saldırmaz,
Nefsini öldürür düşman güldürmez,
Açlığın zevkini Tadar Oruçlu.

Zararı, karını çok iyi bilir,
Helali kazançla çözümü bulur,
Fakire, yoksula yardımcı olur,
Kul hakkı, borcunu Öder Oruçlu.

Farzı ve sünneti ediyor eda,
Onu etkilemez görüntü, moda,
Dünyanın her yeri namazgah,oda,
Camiye, mescide Gider Oruçlu.

Pideyi, hurmayı masrafa ekler,
İftar vaktini de sabırla bekler,
Zekiye göre de farklı dilekler,
Aileyi memnun Eder Oruçlu.

Ispartalı Zeki Çelik TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Hoş Geldin Şehru Ramazan... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 8.07.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu