Aşk, özgürlük, sevgi, saygı ve hepsinin toplandığı şiire…

 

            Sevgili dostlar ne kadar basit geliyor değil mi bize özgürlüğün tanımını yaparken kullandığımız şu cümle ‘Özgürlük bir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter’?

Neden anlamak istiyoruz? Oyunu kuralına göre oynamak lazımken neden inat ediyoruz? Canımız yanmıyor değil mi birilerinin özgürlüğüne müdahale ederken? Ama biri bize yapsa aynı şeyi?  Ne bahanelerle kırıyoruz insanları. Kalp kırmak bu kadar ucuzda kırılan kalbi tamire neler gerektiğini bilmiyor muyuz?

             Bayanın eteğinin boyuna, kıyafetinin örterliğine, saçının rengine, makyajına karışmak kadar edepsizce, hadsizce, terbiyesizce bir hareket düşünemiyorum. Erkeğin kulağındaki küpeye, pantolonun rengine, saçının şekline veya uzunluğuna karışmak ne dengesizce bir harekettir. Yüce Yaratıcı Allah (c.c.)  yapmamız gerekenleri hesabını vermek kaydıyla biz kullarına bırakıyorken, hâşâ sen Yüce yaratıcıdan daha mı büyüksün ki insanların özgürlüğünü eleştiriyor ve ahlaksızca müdahale ediyorsun?

             Dostlarım bunlardan olmayalım, bunlar dediklerim gibi yapmayalım. Birey kavramının var olmaktaki destekçisi en temelde ‘özgürlük’ kavramıdır. Bireyi akıl ve mantık ışığında tanımladığımızda ‘özgürlüğü olan ve seçme hakkına sahip olan en küçük insanın varlığı’dır.

              Müdahale etme arzusu nereden kaynaklanıyor inceleyecek olursak eğer, bireyi gözümüzde kendimiz için büyütüyor ve toplum haline getiriyoruz. Sanki sadece kendimiz özgürmüşüz, sadece kendimiz yaşıyormuşuz gibi davranıyoruz.

               Dünyaya bir kere geliyoruz yaşamak için, iyi yaşamak ise bizim elimizde. Sen şuan bu yazıyı okuyan güzel insan özgür ol, özgür hisset ve özgür yaşa, şuan özgür olduğun kadar insansın unutma! İnsan olduğumuzu düşünüyorsak özgür düşünmeli, özgür giyinmeli, bedenimize istediğiz gibi bakmalıyız. İstediğimizi dinlemeli izlemeli ve istediğimize ağlamalı istediğimize gülmeli, istediğimizi beğenmeli, istediğimizden nefret etmeliyiz. İstediğimiz bir ‘ben’ olmalı ve ‘sen’ diye başlayan cümleleri sadece güzel sözcülerle tamamlamalıyız. Neden mi? ne lüzum var kalp kırmaya, çok mu ihtiyaç var üzüntüye derde kedere…

              Ve sadece gerçekten gülmeye ihtiyacımız var hayatta çünkü gerçek gülmek demek özgür olduğumuz, huzurda olduğumuz ve sevdiklerimizle sevdiğimiz yerlerde sevdiğimiz şeyleri yapıyor olduğumuz demektir. Peki, gerçekten gülmek için özgür ol ve özgür bırak, zaten özgürlüğe karışmayı Allah bile yapmıyorken sen, seni yaratandan üstün olduğunu düşünüyorsun o zaman? Kendinle çelişme. Okuma zahmetine giren tüm Dostlara teşekkür ve dualarımla…

 MEHMED

( Özgürsün Ama En Fazla Benim Kadar! başlıklı yazı Günesen tarafından 1.08.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.