Bağışlayınız beni ne olursunuz..!!! Eleştirmeden duramıyacağım bu günü.. Oldu bitti hep abes gelmiştir bana.. Hani; şu ikide bir neymiş efendim bilmem ne günü teraneleri aldatmacaları.. Sevgililer Günü,Anneler Günü; anneler için ilan edildi madem haksızlık olmasın babalara diye bu günde babalar için al size BABALAR GÜNÜ !!!!! Bu günde uydurmaca bir gün masalı işte.. Tarihçesini aşağıda göreceksiniz ya hepten hikaye.. Dışardakileri alıp topluma monte etmek bizimkisi.. 

Belli bir düzenin tüketime özendirmesi.. Bakınız ne zamandır indirim ve cafcaflı reklam afişleri ile dolu vitrinler; her taraf.. TV de o reklamlarsa çekilir gibi değiller.. İndirim aldatmacası ile bindirme üzerine bindirmeler.. Piyasa canlandırmaca..Ve kutsal duyguları maddiyata,alışverişlere dönüştürme; asl olan duyguları dumura uğratma..

Gelin önce sevgiyi saygıyı öğrenelim.. Önce sevgiyle ,minnetle ,şükranla dolsun yürekler.. Tavırlara,ilişkilere her güne dökülsün,yayılsın bu günlerde yaşanmak,yaşatılmak istenen duygular,hasletler,saygılar,anmalar; ilan edilen bir güne münhasır olmasın ziyaretler... Bu gün değil ; yaşantımız boyu baki kalsınlar… Ne dersiniz ?

(((Babalar Günü Neden ve Ne Zaman Kutlanmaya Başladı?))))

“”Anneler Günü kadar eski olmasa da Babalar Günü’nün de 91 yıllık bir geçmişi var. Ama bazı tarihçiler, Babalar Günü’nün Antik Roma’da bile kutlamasının yapıldığını belirtiyorlar.
Haziran ayının 3. Pazarı olarak kutlanan Babalar gününün tarihçesi için elimizde iki farklı kaynak var. Bazı araştırmacılar tarih belirtmezken Babalar Günü’nün Batı Virginia’da ortaya çıktığını savunuyor. Bu araştırmacılar Batı Virginia’da yaşayan John Dowdy’nin annesi öldükten sonra onun yerini alan babası için böyle bir gün kutlanmasını istediğini söylüyor.
Diğer araştırmacılar ise, 1910 yılında Washington’daki John Bruce Dodd’un 6. Çocuğunun doğumu sırasında hayatını kaybeden annesinin ardından hayatını çocuklarına adayan babası William Smart’a özel bir gün armağan etmek amacıyla bu fikri ortaya attığını belirtiyorlar.
Küçük yaşta annesini kaybeden Dodd’u ve beş kardeşini, babaları William Jackson Smart büyütmüş. Babasının bir yandan çiftlikte çalışıp öte yandan altı çocuğa bakmasının zorluklarını farkeden Dodd, anneler günü kutlanırken babalar gününün olmayışını büyük bir haksızlık olarak nitelendirmiş. Hemen babasının doğum günü olan 5 Haziran’ın babalar günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış. Ama bu çalışmalar bir sonraki yılın 19 Mayıs’ına kadar sürmüş.
Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910’da Washington’ın Spokane şehrinde kutlanmıştır. Bu tarihten sonra ABD’nin diğer eyaletlerine yayılmıştır. Ancak Babalar Günü resmi olarak 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge’in desteğiyle kutlandı. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazar gününün Babalar günü olarak kutlayacağını açıklayan bir bildiri yayınladı.
Katoliklerin Babalar Günü’ne getirdikleri yorum ise diğer araştırmacılardan çok farklı. Onlar bu kutlamayı dini açıdan ele alıp Peygamberleri Hazreti İsa’nın babası anısına, Mart ayının 19’unu St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan ediyorlar. “” 

Ülkemizde ise 80’li yılların sonlarına doğru kabul gören Babalar Günü o gündür bu gündür kutlanmaktadır..

Buyrun tarihçesi bu kaynaklara göre.. Yani ben bir şey anlamadım;ne alaka!!
Değiştirmek mi..? Hadi oradan ,işine git derler adama.. İş işte benimkisi.. Çoktur benim hayallerim ne yapayım !!!

Rahmetli babamın hiç öyle bir günü olmadı sağlığında biliyormusunuz ? İçim burkulur durur hep; her babalar gününde.. Onun zamanında yoktu şu meşhur babalar günü.. Babalar gününü o malum ve ilan edilmiş bir günde değil; her gün yaşadı inanın.. Sonradan piyasa çıkan bu BABALAR GÜNÜNÜ ondan mı kabullenemiyorum ki..

Birde şu Fatih Kısaparmak’ın seslendirdiği O ADAM BENİM BABAM adlı şarkının nağmeleri yok mu ? Hadi kahretmeyin hadi… Şimdi bu babaya bir tek günümü yeterli görmeliyiz.?. Ayıp değil mi ?? “ Bu bir sembol ,simge gün “denildiğini duyar gibiyim.. Hayır asıl sembol ,asıl simge BABALARİMIZDIR… BABALARDIR… Onların manevi varlıkları önünde minnetle,saygı ile eğiliyorum.. Hem de her gün; her an …. Daima !!!!

Bu adam benim babam 
Sekiz köşe kasketiyle 
Omuzunda sekosuyla hey! 
Cebinde yok parası 
Bafra’dır cigarası 
Yüreğindedir yarası 
Altı çocuk büyütmüş 
Bir işçi maaşıyla 
Bu adam benim babam hey! 

Ağlama benim babam 
Ağlama naçar babam 
Kara gün geçer babam hey! 
Bir kapıyı kapayan 
Gene açar babam 
Ağlama benim babam hey! 
Ağlama mazlum babam 
Ağlama naçar babam 
Kara gün geçer babam hey! 
Bir kapıyı kapayan 
Gene açar babam 
Allah büyük babam hey!
Gözyaşını silmemiş 
Bir lokma ekmek için 
Kimseye eğilmemiş 
Bu adam benim babam hey! 

Benim babam mert adamdı 
Mangal gibi yüreği 
Yufka gibi kalbi vardı 
Hayatım boyunca o’na özendim 
Fedakardı 
Bir dikili ağacı olmadı belki 
Ama kendisi 
Onuruyla yaşayan koskoca bir çınardı 
Üstümdeki kol kanat 
Sırtımı yasladığım dağ gibiydi 
Ben babamın oğluyum 
Tepeden tırnağa Anadolu’yum... 
( Babamın Babalar Gününü Kutluyamadım Hiç başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 4.10.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.