Ben bazı şeylere karşı olduğumu söylediğim zaman bana hep ön yargıyla yaklaşanlara fazla bir karşılık vermiyorum.

Mesela Hac ibadetine karşıyım dediğim zaman soruyorlar;

 

 “Neden karşısın yoksa sen Müslüman değil misin yani” diye”

 

O insanlara normalde susuyorum, çünkü onlar inancı kendi yaptıklarından

İbaret sanıyorlar. Lakin yinede o insanlara vereceğim cevap şudur;“Ne zaman ki dünyanın hiçbir yerinde hiç kimsede para diye bir sorun olmazsa, işte bende o zaman gönül rahatlığı ile hac ibadetimi yaparım.

 

Onun dışında ben hacca gitmişsem ve örneğin karşı komşum ya da bir yakınım geçim sıkıntısı çekiyorsa, ben o yaptığım şeye ibadet demem, diyemem…

 

Ve de 2013 yılında şu bir gerçektir ki, “Türkiye’nin geliri, gideri, bilmem şu su bu su hesaplandığında görülecektir ki, kimse hakkı olan parayı almıyor. Bu gelir ve giderler sadece birkaç kişinin işine yaramaktan başka bir şey sağlamıyor ve yine bu kişiler İslam’dan bahsetmesini iyi biliyorlar.

 

Bu kişiler ellerindeki paraları har vurup harman savururken bazı medya yandaşları ise buna haber değeri veriyorlar bu insanları gündemden düşürmüyorlar ve yine diğer bir tabirle insanların rızkına göz diken patron ve patron yalakaları da bu gibi işlerde kendine ait geliri sağlamayı biliyor ve tüm bunlara rağmen televizyon karşısında halk karşısında biz dinimize bağlıyız demeyi de biliyorlar, dine bağlı olmak, Müslüman olmak bu öylemi, eğer öyle ise ben Müslüman değilim.

Ve bu insanlara bir anda doğaçlama ile çıkan satırlarımı ithaf ediyorum.

 

İnsanları sömür

Gece gündüz deme mesaiye bırak çalıştır

Karşılığında hakkı olanı verme

Onların emek gücüne göz dik...

 

Sonra Cuma’ya git

Hacca git

Kurban kes

Oruç tut

Çünkü sen Müslümansın…

 

Dinin kullananlara karşıyım, dini yaşayanlara da karşıyım neden mi çünkü dini kendisine oyuncak etmiş insanların karşısında olmadığınız için karşıyım. Bu konuda daha fazla şeyler yazardım lakin bu kadarıyla bile beni anlayacak insanların olduğunu düşünüyorum ve başından beri söylemek istediğim şeyi şimdi açıklıyorum bu somut örnekleri ile açıklayabildiğim kadarı bilgileri aktardım ve şunu belirtmek istiyorum. “Eğer Müslümanlık bu ise ben Müslüman değilim”

 

 Fatih Ortakçı (10 EKİM)


( Müslümanlık Bu İse... başlıklı yazı FatihORTAKÇI tarafından 10/14/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.