Hedefler: bazen ümitsizlik ve yolda bekleyiş,neyi beklediğini bilmediğin halde beklemek. Uzun bir sokağın başından yürümeye başlıyorsun,sağlı sollu evlerden gelen telkinlerle duraksıyorsun. Ne yapmalıyım? Acaba yolun sonu gerçekten var mı? gibi sorular zihninde uçuşur. Aslında herşey yine ilk başta koyduğun hedef gibidir. Ama yolda yürürken sana verilen telkinlerle kafan bulanmıştır. İlerlemek yerine çakılıp kalmışsındır yolun ortasında. Bırak bu işleri,senden bi nane olmaz,SEN Mİ?,olur mu canım gibi laflar senin önüne kaya parçaları gibi düşer. Tek yapman gereken o kaya parçalarını aşıp yola devam etmektir aslında. Burada irade yanına gelir. Heyy devam et,sen bunlara aldırış etmemelisin der. Ümitsizlik gelir,gerçekten aklını kaçırmış olmalısın,kimse yapamamışken sen mi yapacaksın?.veee ümitsizlik ve irade savaşı başlar. Hangisi kazanacağına bir tek kişi karar verir:SEN olur mu canım ben kararlıyım,hedeflerime ulaşmam lazım diyerekten yola devam’da edebilirsin,yok olmaz diyerekten gerisin geriye de dönebilirsin. HERŞEY SENDE GİZLİ .

Hayatta birçok hedeflerimiz,düşüncelerimiz var. Bunlar dini veya dünyalık’ta olabilir. Dini olarak cennet hayali,Allah rızasına kavuşma derdin vardır. Şeytan vesveseleriyle seni yoldan çıkarmaya çalışır. Dünyalık hedeflerin vardır,arkadaş,hoca,ailen engel olabilir. Ama senin hedefin varsa hepsi usulünce bir kenara ve yola devam etmek lazım gelir. Tabi zorluklar olacak,meşakkat,sıkıntı olacak. Bir arap atasözünde der ki “Altın altın olmazdı ulaşılması kolay olsaydı” bu söz mucibince bu dünya da kolaylık olmayacağını bileceğiz,ve yolumuza engelleri aşıp devam edeceğiz… 

( Hedef Koy Sorunlar Başlasın başlıklı yazı byYOLCU tarafından 18.10.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu