27.07.2008 de Edebiyat defterinde dünyaya gözlerini şiirde açtı.Dünyaya gelen her yeni doğan bebek gibi çok ağladı.Sonra kulağına , Nene Hatun İsmi söylendi bir akşam ezanı vakti.Emeklemeden yürümeye başladığından ,düşmemek için içinde bulduğu sevgisine dayandı.Öyle sağlam bir dost ve yol gösterici bir dayanak oldu ki, tam bir yıldır hiç düşmeden , aynı çizgide yürümeyi başardı.

Nene Hatun çıktığı bu güzel yolculukta ilk yılı geride bırakırken” Ferman Gözlerin” Sevginin Tadı Varmış, Akordu Bozuk Sevda, Sensiz Olmuyor, Tufan,Çiçek Ve Böcek,Elveda , Babamı arıyorum,Amansız Sevda ,Nene Hatun Olalım, Silinsin Diye, Ben ve O …Giderim Ama .İsimlerinde50 ye yakın açılan renk renk sevgi çiçekleri sürdü namluların ağzına gelecek yıllarda , silahlar barut kokusu yerine mis gibi şiir kokan çiçekler atsın diye.

Nene Hatun bu gün şiir yazmıyor olsaydı,insanlar ya ağlıyor ya da gülüyor olacaktı.O tercihini aklından ve yaşamdan yana kullandı.

Benim diyebileceğim ,bir şeylere sahip olabilmenin güzelliğini paylaşırken her şey öyle kolay geçti ki….Yurdun dört bir yanında dost isimleri şiirleri aracılığı ile tanıma fırsatı buldum.Aynı duyguları paylaştığımız,yüreklerle aynı havayı teneffüs ediyor olmak ,hayatımız boyunca alabileceğimiz en değerli hediye diye düşünüyorum.Zaman zaman frekanslarımız tutmasa da,Gönül dilimiz hep aynı yöne aktı.

Belki bir yaştan sonra insanın hem bedenen hem ruhen sağlıklı olabilmesi bir lûtuftur.Yaşamınızın kısa bir döneminde de olsa,ruh ve beden sağlığını birlikte yakalamış olmak ,kazandığımız ve kazanacağımız en büyük servettir.Her an yitirilebilecek ve hiç gitmeyecek dengesinde, muhafaza etmek için yeterli ve sürekli desteklenmeli.Herkese farklı ilaç ve süre gerekebilir.Yazı, şiir , deneme , makale , hikaye ile doğru zaman ve doz hayatımızın bir dönemini de olsa,yaşanabilir kılacaktır.

Kendime soruyorum Mutlu musun ? Huzurlu musun ?Yaşıyor musun ?Ufak tefek üzüntüler , aksilikler bile ben iyiyim evet evet evet dememe engel olamıyor.
Şüphesiz hepimiz önce Allah a sığınıyoruz.Ancak tutunduğumuz dallar da var.Ben şiirlere tutunarak ,hayatımın en güzel bir yılını geride bırakırken ,hiç bir eğitimim olmamasına rağmen ,sadece sevgiyle , severek , okuyarak , yazarak geldiğim yerde bu sevinci ve mutluluğumu tüm şiirseverler ile paylaşıyorum.

Hiç bir yerde değilim.Yüreklerinizde olduğumu ve sevildiğimi düşünüyorum.Eğer bir yerim varsa, bunu da yaptığım işe sevgi ile sıkı sıkı sarılmış olmama ve sizlerin destek veren yorumlarına borçluyum.



Nene Hatun ismiyle nice güzel yıllara …Başarılarımızın daim olması dileklerimle.

Herkese tüm şiir severlere
Selam ve saygılarımla




( Hayata Tutunmak başlıklı yazı Nene Hatun tarafından 6.10.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu