'' Resmimi hayal ederim,daha sonra hayalimi resmederim. ''demiş ünlü bir ressam.O zaman gelin,yaşanılası bir hayatı kelimelerle resmedelim.
    Bir ormana gidelim önce.Aylardan Nisan olsun.İkindi saatleri...Yeşil,bütün tonlarını sermiş gözlerimizin önüne.Yağmur,az önce dinmiş.Toprak,kokusuyla;gök kuşağı, renkleriyle büyülüyor bizi.Kuş cıvıltıları kulaklarımızı,güneş tenimizi okşuyor usulca.Bir ağacın altında kitabımızı okurken,hayallere dalıyoruz hayali dünyamızda.
   Bir lunaparka gidelim şimdide.Çocukların kahkahaları,çığlıkları...Ufacık dünyalarında,bize göre ufacık sebeplerden nasıl da büyük mutluluklar yakaladıklarını fark edelim.Onlara katılıp yıllar öncesine yolculuk yapalım.Değil yıllar sonrasının planını yapmak,bir adım ötesini düşünmeden,eğlenmenin tadını çıkaralım.Felaket senaryoları yazmaya halimiz kalmayıncaya dek koşup,bütün enerjimizi harcayalım.Ve akşam olduğunda,annemizin dizinde rüyalara dalalım.
   Şimdi de aşık olalım.Kalbimizin sesi sustursun beynimizi.Onu görünce nutkumuz tutulsun.Belli etmeyelim diye kırk takla atarken,onun da duygularımızın farkında olduğunu,daha da güzeli,onun da sevdiğini hissedelim.Tüm doğrularımızı unutalım sevdamızın gözlerinde.Hiç korkmadan,utanmadan haykıralım aşkı.Taviz değil emek verelim aşkı yaşatmak için.Yıllar sonra bile ayrılmayan yaşlı ellerimiz, örnek olsun torunlarımıza.
   Biliyorum,hiçbirimiz yapamıyoruz bunları.Hayat mücadelesi verirken,bırakın ormanda kitap okumayı,kafamızı kaldırıp yol kenarındaki ağaçlara bile bakmıyoruz.Lunaparka gidip çocukluğumuzu hatırlamak şöyle dursun,çoğumuz çocuklarımızı bakıcısıyla gönderiyoruz parklara.Aşık olmak mı?Belki de gerçekleşmesi en zor olan hayalimizdi.Sorsak herkes aşık olmuştur halbuki.Evet kalbimiz çarpıyor,nutkumuz tutuluyor bazen,ama elde edene kadar bazı şeyleri.Sadakatten yoksun,kısa zamanlara mahkum edilmiş küçük kıpırtıları aşk sanıyoruz ne yazık ki.
   Her şeye rağmen ümidimizi kaybetmeyelim.İnanıyorum ki bir gün kurtulacağız bu kalabalıktan,bu yalnızlıktan.İlkbahar kokulu salonumuzda,şiir tadında ikindi çayları içeceğiz dostlarımızla.Sahte gülücüklerimizin yerini,gerçek mutluluklar alacak.İçimizdeki çocuğu yaşatmayı,gerçek aşkı ayırt edebilmeyi öğreneceğiz.Nasıl mı? Hayallerimizin peşinden koştuğumuzda,mutlaka gerçek olacağına bütün kalbimizle inanarak...Hayallerimize sadık kalarak...
( Hayal Dünyası başlıklı yazı aslıhan tarafından 15.12.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu