*** Sevgiye nokta konulmaz. Hep üç noktası vardır kelimenin sonunda . Koşulsuz hayat vardır her tür sevgilerde.
*** Şu an .. Az önce geçen bir saniyelik zaman..Gitti.. Kaldı geride .Hadi getirsene geriye yani şu ana, delikanlıysan ...
*** Suskun,sağır,dilsiz; yetmezmiş gibi hırsız bir şeysin ,, O belli belirsiz halinle nasılda akıp gidiyorsun.. Yaşamımdan tırtıklıyarak ey zaman !!
*** Etrafınızı iyi gözlemleyiniz.Zamanında fakir ve cahil olanlar; nasıl zenginleşmişler ve kültürlü , sözü dinlenilir emin biri olmuşlardır. İnceleyin lamına cimine kadar bıkmadan. Edindikleriniz sizi daha kolay başarıya taşıyacaktır.
*** Önümüze çok kaygan, kavisli ,virajlı yollar çıkacaktır. Bütün mesele; oraları aşıp yola devam edebilmek ve finale varmaktır.
*** Okuduklarınız belli bir yere kadar merakınızı giderir ve bilgilendirir. Gerisini devam ettirmekse yolumuz olmalıdır.
*** Okurken seçici olmak, ufkunuzu açar.
*** Yazmak herkesin yapabileği bir eylemken; düşünerek yazmak o kadar da kolay değildir .
*** Söylemleriniz,yazı ve fikirleriniz samimi ve kaynağı yürekten sevgi ise; onlar inanın nice yürekleri bulur ve dünyalar kurulmasına argüman olurlar.
*** Okudukça, irdeleleyip sentezledikçe ; kendinize bir malikhane yaratırsınız.
*** Önce kendine saygılı olmasını becerebilen ; en imrenilir kostüm giymiş gibi gezer ve saygı uyandırır.
*** Büyüklüğün ve kibrin sözü sadece şahsın kendine hükmüdür.
*** Tutkular aklın eseri değildir. Çünkü; hiçbir akıl kendini esir etmez.



Size idi şiirler
sözlere yüklenenler
alıntı gibi gösterilenler
hep size dair
vesair vesairler
belki seversiniz..


*** Birden dökülüverdi kadının dudaklarından :" Mutlu oldum sizinle tanışmaktan. Hayatıma yeni birinin varlığını soktum ;neydi sebep, nasıl oldu bilmiyorum .İyi ki olmuş teşekkür ederim beni bulduğunuz için..Siz hoş bir sedayla girdiniz hayatıma ",sözleri bir solukta.
" Ben teşekkür ederim size. Hep orada beklediğiniz için " dedi adam.Mutluydu ,hiç olmadığı kadar.. Ve heyacanla uzaklaştı oradan ...
*** Yazarsın veya ararsın; sorarsın "nasılsın. Ne var ne yok ? ". Geç erken cevaplar insan; naziktir,kibardır ya.. İşte o sıfatlar adına. Aramazsın,sormazsın,ne haber alırsın ne bir soluk. Çünkü yoktur zorunluluk. En iyisi bırakacaksın kendi haline,olmayacaksın kimseye yük. Yaşayacaksın içinde bu dur büyüklük.
*** Çözülüyor muammalar bir bir..Dönüş vakti yaklaşmakta gerçeklerle. Nezaketle yürümez sevdalar; ürkütmüş ise bir kere.Önemsemek başka,yaşamak başka..Ne gerek vardı ki telaşa. Başa ne gelirse amenna.
***Sallar , sallar.. bekler durursunuz.. Oturur yerli yerine taşlar. Düşünceler başlar..Aslında küçük düşürür insanı ısrar. Çıkar işin anyası konyası..Sadece önemsenmektir; o da nezaketin icraası..Benimkisi hayal dünyası..

( Durdurun Zamanı Delikanlıysanız başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 20.06.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu