Şu para var ya para.. Hani özel kağıttan,ne bileyim bozukluk falan.. Ne önemli bir şey böyle.. Yoksa cebinde; sırt döndüren, küstüren yakınlarını bile acımadan..
                                Paran var mı ? Adamsın sen adam .. El pençe divan.. O kadar hizmet eden,pisliklerini örter avanen..Adam yerine koyan; oysa sen hiç birşey değilken..
                               Şu bir adam vardı hani; adı Napoleon Bonaparte.. Adam bir kere değil üç kere söylemiş işte.. Boş yere değil ; varmış hikmeti.. Her neyse !!
                              Şu an aldığım nefes ve yaşamakta olduğum her ne ise; az sonrası zamana göre kıymetlidir.. Alabilirmisiniz Napolyon ağzıyla .. 



*** Borç para mı aldınız.. Yandınız.. İşte hayatın bir yönünü daha yaşayarak öğrenmeye hazır olunuz !!

*** Bir topluluğa giren yavrum karekterli insan gibi insanın terbiyesi gereği verdiği selamı alanların sayısı üçü beşi geçmez de; namussuz ,şerefsiz hayvanlar alemine bile kabul edilmeyeceklerin hava için verdikleri selama onlarcası ayağa kalkarak karşılık veriyorsa o toplumun müntesipleri ahlaken iflastadır.

*** Parası olana hizmet,el etek öpmek; beş para etmez ciğerlerine hava basıp şişirmek senin kaderin kardeşşşş !!!

*** Paran var mı arkadaş ?? Övün,güven, böbürlen !! İtibar da kudrette senin. Merak etme bir bok etmesen de çullar üstünü avanen .

*** Bazı ağırlıkları teraziler tartamaz !!

*** Şu terazi var ya hani.. Baştan eşit durur iki kefesi de .. Sonra bir bakmışsın rastlayınca ağırlığa, çöker işte ..

*** Şu adına para dedikleri şey var ya.. Bir geçireyim elime; vallahi sokacağım ne kadar kapı varsa kilidine.

*** Yorgunlukları atmanın yolu uykudur ; hani dinlenirsiniz ya . Ya uykularınız bölük pörçük ise .. Yorgunluğa ,yorgunluk fazlasıyla .

*** Bu hayatla savaşa savaşa ,boğuşa boğuşa ; yoruldum be.. Her yerim yara,bere .

*** " Hayat,insanlara hiçbir şeyi büyük emek karşılığı olmadan vermez !!".. Hadi be ; çocuk var ya karşında; kime yutturuyorsun. Başını kaldır da bak emeksiz varlıklılara..Beleşten onca saltanat içinde yaşayanlara.. Vazgeçtim ulan ne emeği oynayacağım loto,toto; olmadı soyacağım onu bunu..

*** " ÇALIŞAN KAZANIR !!.." Şu yaştayım hep çalıştım ,çalışıyorum.. Hiç bir şeyde kazanmadım. Üstüne borçluyum..Kandırmaca laflar ne olcak .

**** Şu oyun kartlarındaki kız,vale,papaz isimlerinden oldum olası tiksinirim.Hele bunlardan esinti ile bayanlara yapılan atıflar yok mu !!! Maça,sinek,kupa,karo kızı benzetmeleri.. Ayıptır !! En kolayı laf salatasıdır yedirmesi,yutulması da basittir de o kadar değil yani...Birde bunu kompliman kabul edip teşekkür edilmez mi; tabi nezaket var ya.. Birde kucak dolusu sevgiler yollama modası. Nasıl kucağına alıpta yolluyorsunuz ki.. Torbaya koyup, kolimi yapıyorsunuz. Hayret yani nasıl şeyse.. Bırakın da bir parçacık yoıllayın bana razı gelirdim.HEMDE ÜRKMEDEN !!

**** Yağmurdun.. Dolu oldun... Sen görevini yaptın Allahım.. Berekette var ; uyarıda !!! Lafım yokta .. Sıra taştadır. Benim de o kadar var ki taş atmak istediğim.. Umarım bana düşmez bu görev.. O kadar taşı nerden bulur toplarım da atarım ki..



Dua ile çıkarım evimden
akşam üstleri 
dönmek için salimen
Kendime değil yakarışım
yalnız kalmasın eşim
var olayım 
çocuklarım
ve torunum için
alıp vermeliyim nefes
yük olmasın yokluğum
üç beş günde olsa
ağlaşmasınlar
yazık değil mi gözlerine
özlemde ki yüreklere
ve gerçekten sevenlere..




( Tıngır Mıngır Şıkırar Mangır başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 21.06.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu