Tema
Üye Ol Giriş Yap
Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Sesli Şiirler Yazarlar Forum Sohbet Online Üyeler
(0 oy)

Müsait Misiniz

MÜSAİT MİSİNİZ ?

MÜSAİT : Flört etmeye hazır olan (kadın) ... * TDK
---------------------------------------------------
Atatürk’ün çok önemsediği ve son yıllarında, hasta haliyle gece gündüz üzerinde çalışıp, özenle kurduğu iki güzide kurum: Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu. 
Bu iki kurumun ulusumuz, ülkemiz ve Dünya için ne kadar önemli olduğunu söylemeye gerek var mı bilmem..

Şu son 10-15 yıl içinde, bu ülkenin diğer Sanat Eserlerine ve Kültür Varlıklarına yapılan manevi ve fiziksel saldırının hedefi şimdi de bu iki kuruma yönlendi ne yazık ki.
 
TDK nun  “MÜSAİT” kavramını nasıl açıkladığı, nasıl bir aymazlık ve sorumsuzlukla anlamlandırdığına bir bakar mısınız ey millet !

Orta doğuda tüm şiddetiyle sürüp giden Mezhep Savaşlarının baş aktörü konumundaki IŞİD terör örgütünün o bölgede, tüm insanlığın ortak mirası olan heykeller, tarihi yapıları, sanat eserlerin, kütüphaneleri nasıl da vicdansızca, ahlaksızca yakıp yıkarak yok ettiklerini bizler ve  tüm dünya şaşkınlık ve korkuyla izlerken, buna benzer bir sürecin ülkemizde de yerli ışid’ciler eliyle başlatıldığını görmek çok acı veriyor bizlere.

 Sanat değeri olduğu kadar da bölge barışının simgeleyen “ Barış Heykeli” ni ucube görerek yıktıranlar,
“tükürürüm böyle sanata” diyerek toplumu ajite edenler,
 Atatürk Heykellerini parçalayanlar, kadın heykellerine saldıranlar, Ayasofya Müzesindeki sfenksleri kazıyanlar, üzeri boya ile kapayanlar, Sümela  Manastırını , Kapadokya yerleşim yerlerini yıkıp harabeye çevirenler…. 
Söyleyin bana, sizlerin bu yaptıklarınızın bir farkı var mı ışid militanlarının yaptıklarından?

Elinizi ve dilinizi ülkenin, dünyanın ve insanlığın Kültür Mirası olan değerlerimizden hemen çekin diye haykırıyoruz size !..

TDK nu kınıyorum, bu hatalarını derhal düzeltmelerin istiyorum.

*muzaffer yıldırım
Sitede Önceki / Sonraki
Yazarın Önceki / Sonraki
Oylama
0 (0 oy)
  • Yorumlar 2
  • Yorum Yaz
  • Tebrikler
  • Beğenenler
  • Popüler Yazıları
Yükleniyor...

Yorum yazmak için giriş yapın.

edebiyatevi.com

Müsait Misiniz

Muzaffer 45 Muzaffer 45