Gökyüzü ağlamaklı, gökyüzü karanlık, gökyüzü matemde bugün. Sanki seni yolcu etmeye gelmiş yağmur, rüzgâr, gökyüzü. Yağmur hüzünlü yağıyor, rüzgâr usul usul esiyor, gökyüzünün rengi soluk, bulutlar acımtırak solmuş grileşmiş. Sana yakıştıramadılar onlar bile ölümü. Neden, niçin yaptın dercesine sitemdeler.

Cami avlusundaki musalla taşında bir tabut. O tabutun içinde sarışın, mavi gözlü, dünya güzeli, dünya iyisi beyaz kefenlere sarılmış gencecik bir beden.

Omuzları düşmüş, boynu bükülmüş, bakışları buruk bir anne tabutun başında yürekleri dağlıyor. Meleğim, Deniz'im, evladım diye bağırıyor, bağırıyor, feryadı yeri göğü inletiyor. Yüreğine düşen ateşle yanıp kavruluyor cehennemi yaşıyor. Güzeller güzeli kızını son istirahatgâhına yolcu edecek.

Ana yüreği dayanmıyor, gönlü razı olmuyor. Ciğerparesini, güzelini, meleğini toprağın altında saklamaya. Bu soğukta nasıl yatar toprağın altında. Elleri, ayakları buz kesip üşümez mi? Nasıl kıyar nasıl yüreği elverir gece karanlıkta ıssız uzak yerlerde kızının yatmasına. Kızı yalnız kalamaz ki korkar ürker, soğukta titrer hasta olur. Ah bir bıraksalar da kızının yanında sabah akşam onu beklese n'olur sanki...

Kızını, yavrusunu, iki gözünü, evladını kaybetmiş acılı bir anne...

İnsanın etini kemiğini acıtan bir tablo, gözlerinden dökülen hasret damlaları ... Ne asil. Vefa dolu bir his dünyası. Ömrünün sonuna kadar bir daha göremeyecek, sesini, gülüşünü, canım annem diye seslenişini duyamayacak, ulaşamayacak, gün ve gün daha bir özlem hasret ateşiyle kızına yanacak bir ana.

O yara ki her an kanayacak kabuk bağladıkça aldığı her darbede daha bir acıyla kanayacak kapanmayacak yara.
( Ateşin Düştüğü Yer başlıklı yazı Nilüfercan tarafından 18.12.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu