Ulu göklerden salına salına inerken inci taneleri yıldızları kıskandıran ışıltısıyla tüm heybetiyle dans ederek süzülüyordu başım üstünden. Şöyle bir etrafıma bakındım yanılmıyordum; evet toprak ana beyaz gelinliğini giymişti. Doğa ise zarif bir damat edasıyla karşılıyordu bu beyaz gelini. Belli ki yer gök düğün merasimine hazırlanıyor, bulutların kıydığı nikahın şahitleri ise soğuk ve ayazdı. Hazır bu ahenk içerisindeyken şenliğe kapılmaktan kendimi alıkoyamadım. O anda bedenimi yere kapaklanmış buldum. Tanımadığım bir ses ise “yahu kırmızıya basmayacaktın” diyordu…

.....!

Hallla alllahh...

Son günlerde kış kıyamet vakitlerinde Sibirya’nın şubesi hale gelen şehrimde kar manzaralarından bahsediyorum. Bayırı, yokuşu bol olan ilçemizde bugünlerde herkes birbirine aynı şehir efsanesini fısıldıyor “Kırmızıya basma!!!”

Bundan önceki belediye mensuplarımız pek çalışkandı alimallah. İstanbul’daki köprülerin minyatürünü yaptıkları yetmedi. Sosyetik ilçemizi daha asortik hale getirebilmek için kaldırımları bile kaygan granit taşlarla döşediler. Aman efendim biz Bandırmalılar öyle her zemine adım atmayız. Karlı buzlu zamanlarda uçmayı bilmeyiz. Yol ortasında yürüme geleneğimizi sürdürmek adetimizde olsa vazgeçip kaldırımda yürümeyi deniyoruz. Ne münasebet! Siyah granit taşlara basarsan ne ala, fakat kırmızı taşlara basarsan yandın. Bedavadan kayıp düşerken kafanı gözünü kollaman gerek. En kötü ihtimal saksıyı çatlatırsın yada ben ve diğerleri gibi bir kaç ezik çürükle atlatırsın.

Olur da Bandırma’ya karlı kış günlerinde yolunuz düşerse, siz siz olun sakın kaldırımda kırmızıya basmayın. Yoksa kar keyfini ancak kırmızı kar yağınca görürsünüz.

( Kırmızıya Basma başlıklı yazı NazlıKaragöz tarafından 2.02.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.