Buğün radyoda güzel bir proğram vardı.
Sizlerle konuyu paylaşmayı düşündüm.Hayatınızda önemli kararlar aldınız mı?Bunu gerçekleştirdiniz mi?Yoksa karaları ertelediniz mi?

Hemen Mustafa Kuvancı Hocaya soralım;sigarayı bırakdığını hatırlıyorum,bir yazısından.Acaba bu kararlılığı devam ediyor mu?

Proğrama katılanların içinde en çok karar aldığı halde uygulanmayan konulardan biri sigara.Çok kişi bu güzel kararı verdiği halde tutamadıklarını söylediler.Kararlılık ve sağlık çok önemli bu konuda.Sigara içenlerin sağık durumunuz göz önüne almak,sigarayı bırakmak konusunda etkili olabilir.

Bir diğer konu ;kilolardan kurtulmak.Karar verirsiniz :hergün erken kalkacaksınnız.Yürüyüş yapmak için kendinize vakit ayıracaksınız.Sonunda istediğiniz forma kavuşacaksınız.
Şöyle düşünürsek; bu karaı uygulamakdan uzak kalamazsınız.Kilo,uykuya neden olur.Bunun akabinde tembellik.insanı ilimden uzak tutar.
O halde bu kararınızdan vaz geçmeyin.

Kitap okuma:her hafta bir kitap okuyacağım diye karar alırız.Ama bir türlü kitap bitmez.

Dil öğrenme,çok kişi dil öğrenme kararı alır ama bir türlü öğrenemez.Kararlılk ve azim ister.
Ben bu konuda birkaç söz söylemek isterim.Eğer bir dil öğrenmeye karar verdiyseniz ve dil seviyenzi çok iyi bilin.yüz metre koşan birine maraton koşturursanız tabii hedefe varamaz.

Birde zamanı kullanmak çok önemli.Naıl diyeceksinziz? günde iki saat eng çalışmak yerine yarım saat ama her gün çalışın.Kendinizi eng olarak nasıl tanımlarsınız bunu öğrenin.Sonra daha zor konulara yönelin.Eng okuma parçaları çok faydalı olur.Hem bilği edinirsiniz hem eng niz gelişir.
Unutmayın eng öğrenmek duvara harç atmaya benzer,bir kısmı duvarda kalır ,bir kısmı yere düşer.Size duvarda kalanlar yeter.
Küçük not defterine günlük kapatisenize göre kaç kelime ezberlerseniz onları yazın.Fırsat bulduğunuzda göz atın.
Kendinize bir iyilik yapın hagi konuda karar aldıysanız kararları uygulayın.Hayat ertenlemeye gelmez.

( Hayati Kararlarınızı Ertelemeyin başlıklı yazı M.Filizman tarafından 3.02.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu