ERKEKLERE 8 NASİHAT!..


54 yıl önce çok popüler olan “20. Asır” adlı dergiden erkeklere “nasihatler!” :
Bir erkeğin yuvasında mesut olması için sekiz şart şudur:
1- Karınıza hakaret etmeyiniz. Onun kusurlarını tatlı sözle söyleyiniz. Kadınlar her fedakârlığa katlanırlar. Fakat izzetinefislerini çiğnetmezler.
2- Ev işlerine karışmayınız. Ev işlerini kadınlar daha iyi bilirler.
3- Evinize suratı asık girmeyiniz. Sonra kadın güler yüz bulmak için evden dışarıyı düşünür.
4- Kadınlar çok hassastırlar. Karınızın hislerini kırmayınız.
5- Karınıza ilk gösterdiğiniz sevgiyi ve alâkayı devam ettiriniz. Ona ara sıra hediyeler getiriniz. Kadınların kalbi sönmez bir yanardağdır.
6- Evde inatçı olmayınız. İstedikleriniz yapılmamışsa bunu zorla yaptırmağa kalkmayınız. Kadınları tatlı dille fethetmek daha iyi bir yoldur.
7- Ne sizin, ne de karınızın anneleri, babaları ve kardeşleriyle beraber oturmayınız. Karınız hiçbir zaman şahsiyetini inkişaf ettirecek ve sizin saadetinizi hazırlayacak imkanı bulamaz. Onun ve sizin ailelerinizin tesirlerinden tamamiyle ayrılmanız ve kendi şahsiyetinizi hissetmeniz ve saadetinizi beraberce kurmanız lazımdır. Aileleriniz tarafından sizin saadetiniz düşünülerek yapılan her müdahale, aranızda bağları koparan birer darbe olur.
8- Hele iki aile hiçbir zaman
aynı evde oturmağa kalkmayınız.
(20. Asır Dergisi, Sayı 136,
24 Mart 1955, Nebioğlu
Yayınevi, s.27)
( Erkeklere 8 Nasihat 54 Yıl Önceki 20asır Değisinden başlıklı yazı M.Filizman tarafından 3.02.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu