Köye bir haber geldi. Mustafakemalpaşa hastanesinde kardeşim Mahmut ile Zikri aga kazadan dolayı yatıyormuş. Bizim devamlı kahrımızı çeken Nurettin abiyi buldum. Bir işim olduğu veya gezmeye gideceğim zaman Nurettin abi beni kırmaz taksisiyle her yere giderdik.

Aceleyle hastaneye gittik. Akşam üzeriydi. Yattıkları odaya vardık. Her ikisi de aynı odada yatıyorlardı. Kardeşimin kafası ve bir kolu sarılı vaziyette. Zikri aganın da bacağı sarılı, yüzlerinde de sıyrıklar mevcuttu.

Nurettin abi de yanımda. Daha ben ne oldu size demeden Nurettin abi "şu olayı Mahmut anlatsın Allah aşkına" demez mi. Nurettin abinin derdi başka. Sanki komik bir olayın olduğunu sezmiş olacak ki olayı kardeşimin anlatmasını istiyordu.

Köyün meydanında kahvelerin önünde oturuken Zikri aga kardeşim Mahmut'a "gel seninle Çeltikçi köyüne gidelim" demiş. Zikri aganın bir java motorsikleti vardı. Tarla yolundan Susurluk çayı kenarlarında bulunan set üstü yola sapıyorlar. Giderken de aralarında gırgır şamata devam ediyor.

Zikri aga kardeşime hesapta takılacak

-Mahmut sıkı tutun tu diyecağum.

Yani suratli giderken Zikri aga ellerine tükürecek. Kardeşim de Zikri aganın beline sımsıkı sarılıyor. Zikri aga ellerini bırakmasıyla birlikte setten aşağıya uçmuşlar. Motorsikletin önüne ufak bir taş parçası rast gelmiş.

Bereket setten geçen başka bir araç sahibi bunları görmüş. Hemen yanlarına gelir gelmez ikisini de araca attığı gibi doğru hastahaneye.

Nurettin abi rahat durmuyor. Kardeşime "Allahını seversen bir daha anlat şu olayı"

Acımasa yaraları kahkaha ile gülecekler. Kardeşim Nurettin abiye dönerek "hadi ben lazım kafam çalışmıyor, bunun da kafası çalışmıyor"

Nurettin abi-"Yahu Mahmut Zikri yarı deli sen bunu bilmiyor musun"

Kardeşim Mahmut-"Yapma ya desene uyduk bir delinin aklına başımıza gelene bak."

Nurettin abi boş dururmu artık. Köye gelir gelmez başlar millete olayı anlatmaya. Daha sonraları kardeşimi gören "Ula Mahmut sıkı tutun tu diyecağum" der dalga geçerler. Millete muhabbet olsun. Köyde kardeşimin bir tayfası var. Hepsi birbirinden komik. Bunlar bir araya gelmesinler. Köyün meydanı gülmekten geçilmiyor.

08.02.2010
( 99- Sıkı Tutun Tuu Diyecağum başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 9.02.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu