Tema
Üye Ol Giriş Yap
Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Sesli Şiirler Yazarlar Forum Sohbet Online Üyeler
Yazar_irm Yazar_irm
03.03.2019 · 1.709 · 0 · Tahmini 1 dk okuma
(0 oy)

Özgürlüğünü Yitirmiş İnsan

Özgürlük nedir, diye bir soruyla başlamak istiyorum yazıma. *Herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma.(TDK) 
Peki insan yeterince özgür müdür? Yoksa, özgür olduğunu düşünen ancak kafasında her bir düşüncenin onu bağımlı kıldığının farkında olmayan zavallı bir varlık mı?
Evet, biz insanlar ne kadar özgür bir birey olduğumuzu kabul etsek de toplumun dayattığı bazı kurallar bizi onlara bağlı kılıyor. Böylece insan düşüncelerini cam bir fanusun içine hapsedip uçsuz bucaksız okyanusun derin sularına bırakıyor ve onu arkasından çeken dayatmaların işkencelerine maruz kalıp, kendi benliğini yitiriyor. Sonra da insanın özgür düşünebildiği söyleniliyor. Gerçekten bu böyle mi? Neden insanlar düşüncelerini bir başkasına aktarmakta bu kadar çekimser o zaman? Çünkü korkuyor insan. Çünkü kuralları yıkıp geçerse(!) yalnız kalacak,  dışlanacak. Bu yüzden özgürlüğünü kaybediyor insan. 
Sitede Önceki / Sonraki
Yazarın Önceki / Sonraki
Oylama
0 (0 oy)
  • Yorumlar 0
  • Yorum Yaz
  • Tebrikler
  • Beğenenler
  • Popüler Yazıları
Yükleniyor...

Yorum yazmak için giriş yapın.

edebiyatevi.com

Özgürlüğünü Yitirmiş İnsan

Yazar_irm Yazar_irm