Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatmama gerek var mı. Her Türk o büyük insanı okumak ve anlamak zorunda. Eğer bu ülke üzerinde yaşıyorsak buna mecburuz. Burada zerre kadar kuşkusu olan varsa, halen şu teknoloji çağında Atatürk'ü okuyup anlamamazlık yapıyorsak, kendini Türk saymasın ve defolup nereye giderse gitsin.

Bu akşam biraz asabi olacağım. İnanın bıktım artık bu milletin cahilliğinden. Bu millete ne oluyor. Hadi vatandaşı bir nebze bir kenara bırakalım. İmkanı yoktur, ekmek derdinde. Başımızda ki insanlara ne oluyor. Bütün milletin gözü önünde günlerce kavga etmekten başka bir şey bilmiyorlar.

Kardeşim biz Türk Milletiyiz. Bizim bir örf adetimiz var yeter artık ayıptır.

Kusuruma bakmayın işte bunların kavga etmelerinin en büyük sebebi Mustafa Kemal Atatürk'ü bilmemeleri. Onun gibi olamamaları. Eğer gerçekten tanısaydılar bu kavgaları yapamazlardı.

Anayasamızın ilk üç maddesi değiştirilemeyeceğine dair dördüncü maddede belirtilmiştir. Herkes merak edip araştırsın. 3 madde ne diyor. Türkiye Cumhuriyetinin resmi dili Türkçe'dir. Bir devletin başka bir dili olabilir mi. Olamaz bu iki kere iki dört eder gibi nettir. Bunlar ne yapmak istiyor. Anayasamızın ilk üç maddesine uymayan Atatürk'çü olamaz.

Yalnız bunlar mı. İlk Meclis kurulduğundan beri aynı hikayeler devam ediyor. Gelmiş geçmiş bütün hükümetler bir adım bile atmak istemiyor. Tam tersine her geçen gün Anayasamızı da bozuyorlar. Toplumun psikolojisini de bozuyorlar. Neden ?

Mecliste alınan tüm kararlar ve meclis kürsüsünde yapılan tüm konuşmalar kayıt altına alınır. Şimdi anlatacaklarımı ve daha önce anlattıklarımı ben söylemiyorum. Kayıtlarda var.

Mustafa Kemal Atatürk Meclis Kürsüsüne çıkar. "Efendiler bu zamana kadar çok kısa bir zamanda büyük işler başardık. Ancak Cumhuriyetin temel taşı olan iki hususta halen bir karar çıkartamadık. Bu hususlardan birisi yeni ismi ile Milli Eğitim Bakanlığının yetkileri ve okullarımız ile ilgili alınacak karar. İkincisi ekonomi alanda alınacak karar.

Bu kararlar daha sonra mecliste alındı. Neydi bu kararlar. Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerine her türlü okul açılabilir ancak denetimi ve eğitim sistemi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülecek. İkincisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti bundan böyle dış ülkelerden kredi almayacak.

Birinci madde şu an uygulanıyor mu ? Hayır uygulanmıyor. Ben bundan bir kaç sene önce Amerkan Kolejine Türk Milletvekilini sokmadıklarını biliyorum. Gelelim ikincisine bunu zaten cümle alem biliyor. Bunun da gerekçesi ne idi. Osmanlının çöküşünde en büyük sebep dış borçlardır. Cumhuriyetin temel taşları yerinden oynatılmış. Sen kalkıyorsun ben Atatürk'çüyüm diyorsun.

Bu anlattığım iki konuyu zamanında aynen iki kere iki dört eder şeklinde Anayasımıza yerleştirmiş olsaydı. Bunu bozan ve uymayan vatan haini olarak ilan edilecek olsaydı. Şimdi bu başımıza gelen hem ekonomik hem de eğitim alanında ki yozlaşma olmayacaktı.

Aslında inanıyorum ki bunları da yapardı. Son zamanlarda muhalefeti bırak kendi yakın çevresi bile Atatürk'ten uzaklaşmıştı. Muhalefet öyle bir güçlendi ki arkasına Yahudileri, Avrupa'yı hatta Amerika'yı bile almıştı.

Şimdi kalkıyorlar sıkıştıkları zaman herkes Atatürk'çü. Madem Atatürk'çü iseniz niye halen Atatürk'ün yavaş yavaş gizliden öldürüldüğünü söylemiyorsunuz. Gazetelerde okundu. Bazı televizyon kanallarında da söylendi. Atatürk'ün ölüm raporu ile ilgili iki tane rapor var. Bu raporların arasında çelişkiler var. Kesinlikle sirozdan ölme değildir.

Amerika'da bir kitap çıkıyor. Bu konu ile ilgili ip ucu veriyor. Atatürk zamanında yaşamış ünlü bir aktrist Zaza Gabor. Atatürk'ün bilinçli olarak hasta edildiğini yazıyor. Neymiş bu kadın Atatürk'ün sevgilisiymiş. Daha sonraları ülkemizde son zamanlarda görüyoruz. Bir sürü idialar. Devlet bunları araştırmak zorunda. Ancak bu tür konuları meyda kanalıyla siyasi malzeme yaparak ve utanmadan milletin gözü önünde kavga ederek değil.

Dünyada kurulduğundan beri Anayasası değişmeyen tek ülke hangisi Amerika. Dünyanın koruyucusu ve Demokrasinin bekçisi olduğunu söyleyen bu devlet Demokrat ta biz değilmiyiz. İki de bir Anayasanı değiştirirsen dünya kamu oyunda demokrat olamazsın. Amerika madem demokrat ve Cumhuriyeti savunuyor o zaman onun izinden gidelim. O da yok. Onu yap olmuyor, bunu yap olmuyor. Siz ne yapmak istiyorsunuz.

Yahu bunlar doğru mu ? Doğru ise Türkiye Cumhuriyeti devleti niye uyuyor. Doğru değil ise madem böyle iddialar ortaya atılıyor niye hesabını soramıyoruz. Ondan sonra kalkarsınız biz Atatürk'çüyüz diye. Bırakın Allahını severseniz.

Artık Millet uyanıyor. Böyle şeyler duymak istemiyoruz. Kavgalar istemiyoruz. Dünyaya rezil oluyoruz. Bu size kaçıncı yalvarışımız. Meclistekiler, aydınlarımız, eğitimcilerimiz sizler bizim önderlerimiz olacaksınız. Bizlere yol gösteren olmalısınız. Ne olursunuz şu işlere hep birlikte el atalım. Ben dünden razıyım.

İnanın buna bu tür kavgalar başka devletlerin meclislerinde yapılmıyor. Dünya bize gülüyor. Şimdi söyleyin bana sahiden biz Atatürk'ün izinden gidiyormuyuz ?

16.02.2010







( 113- Atatürkün İzinden Mi Gidiyoruz başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 17.02.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu