Bir kaç Soru Bir Kaç Cevap

 featured

A şıkkının bir olasılık zinciri olma olasılığı varsa B şıkkının olasılık olma ihtimali var mıdır?

Önce olasılık nedir bilmemiz gerek.

Olasılık: Olasılık, varsayımdır. Bir durumda ki olayın olma olasılığının, olma şansıdır.

Bir olayın hareketin veya gücün hareket etmesi ve yerine varması için önce bir güce ya da bir insana ihtiyaç vardır. Günümüzde bunu makinalarla yapmaya kalkmak, insanı yok saymakla eş değerdir! İnsanı yok saymakla, insansız bir olasılık olma ya da gerçekleşme oranı, ne kadar yüksek olursa olsun kişi kendisi için gerçekleştirse, bunun bir an sonra manası anlamı olmaz sıfıra sıfır elde var hiçbir şey! Olması istenilen olasılık zinciri diyelim, insanların mutluluğu içinse el birliğiyle olasılığın olma oranı yüzde yüzdür, olasılık olmasa bile bu işte çaba ve gayretin sonucunda, birlik beraberlik sağlanmış bunun farkına varılmış olur.

 

İşte a şıkkının olası olmaması durumunda b çıkacak o da olmayacak c şıkkı olacak ve devam edecek çünkü olasılık olma ihtimalini istemeyenlerin tercihidir bu şıkların uzaması. Rastlantısal karşılaşma içinde bir çabanın olması gerekir ki, rastlantı meydana gelsin. Yola bir amaç uğruna çıkmadan rastlantı veya olasılık oranı meydana çıkmaz, yorucu bir yolculuktan sonra ancak varılır ve karşılaşılır, masa başında ahkâm kesmekle, bu olasılıklar olmayacaklar zincirine bağlanarak çıkmaza girer ki, girenler zor çıkmıştır, çıkmamaya da mahkûm kalmışlardır vesselam.

Mehmet Aluç


( Birkaç Soru Bir Kaç Cevap... başlıklı yazı kul mehmet tarafından 14.04.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.