Kisinin kendi katkisi olmayan her türlü daginikligi cagirarak birlik beraberlik bulusmalarini saglayan özveri, cömertlik ve fedakarlik kutsal degeri hic bir seyle kiyaslanamaz ölcü ve degerlerin güttügü cabayi yücelten onur ve itibarina layiktir.
 
Hele hele günümüz ayrisma kutuplasma fanatikligine herseyini yitirmis kaybetmis güdümlü ve bagimilk hevesi kamcilayip kiskirtan bozulup dagilmalarda bu toplumsal hassasiyet ve özverinin kiymeti her zamankinden daha öncelikli ve önemlidir. Toplumsal agirligi en basta tasiyan genisligi saglamligi ve sonsuz kaynağıyla Dil bu hassasiyetten beslenir. Dil`se her uyusmaz anlamazligi cözüme kavusturan Kültür dal ve dagarciginin temel diregidir. Her iki vazgecilmezse Egitim-Ögretim`in defterini tutar kitabini yazar okutur. Sanat-Edebiyat`sa ayni degerler zincirinin hammaddesi insanlik serveti ve sermayesidir.
Ve Dil, Kültür Edebiyat Sanat, insani yasadigi deneyimlerle olgunlastiran özgürlügün, üzgün kisiligin, akla fikre dayanip güvenen iradenin ve ÖZGÜVENIN inancini ilmini cikarimini ve cözümünü kazandirir kendine özdes toplumuyla iliskili ve saygin insana.
 
Hic kuskusuz sorgulamadan her önüne kaliplanip giydirilip TANRILASTIRAN kusursuzluk ve özgürlük kostümü, her kanip inananlarina güvenerek  terzisine göre insan türetip üretmenin gönüllü AHMAK yiginlarini depolayip dondurur. Bu bakimdan  kim kiminle nerde nasil ne vakit ne sürede olursa olsun, ister aydin ilerici kalip ve kostümüyle ister arif muhafazakar dindan falan filan makyaj veya maskesiyle  hic bir KÖKTENCI ve DOGMA ünü söhreti kim veya ne olursa olsun keyffiyete tapinmisligin kulu ve kuyrukcsu olmamali diye bilir inanirim ben her kisiyi toplumu ve hayati. Kib bu, her gün günlük gündemlerle karakteri kimyasi bozuldukca bozulan; bozuldukca ortak degerlerimizin tümünü harac mezat yikimdan yikima sürükleyen kayitsiz ilgisiz güdümlü kalabaliklar olma sirasinda herkesin hele hele ki de sanat dil yol ilim ve Edebiyatin derdi kaygisi esas meselesi olmalidir.
 
Yorumlar hic bir zaman yazilanin kendisi degildir. Esas olansa öyle veya böyle bakin sizinle paylasip konusup dertlesip sevinmek istiyorum ifadesine anlamina ve degerine karsilayan ve  ortaya konulmus emege dair, müdahalesi olmayan ; fakat inceleyip irdeledikce karsidakinin ne denli ÖZGÜVENDE bellek bilinc deneyim duygu düsünce yahut olgunluk sahibi oldugunu ölcüp sinayan; tenkit yahut övgü , neye dönük ne icerikte neye benziyor makami ve dilidir yorum. Imla veya diger kalanlara dair yorumlamaysa nicel bicimsellige dairdir.


Edebiyat Evi`nin tüm diger benzer fedakarlari gibi buraya ve bunlara dair deger kiymetini defalarca burada cesitli firsatlarda yazdim paylastim. Görüs ve düsünce farkliligim olup olmadigina bakmaksizin – ki özgür iradeli yerinde tespit tani bilgi ve paylasim ortakliginin vazgecilmez unsurudur bu titizlik- ve hic kimseye sinir hat hudut ayri gayrilik saplantisi cizgisi mesafesi ön ve son yargilamasi olmaksizin herkese burada paylastiklarindan karistim ilistim ve kaynastim. `Bu adamin burda niyeti ne ` afallama sendeleme merak tuhafliginin yer yer soruldugunu ismim kadar bildigime ragmen bu sevgili ülkenin hepimiz ayrisiz gayrisiz güzel cocuklari oldugumuza dairligi her bulusmamda simsicacik tutarak hic umursamadim. Hic bir yerde olmadigi kadar da okudugum paylasimlara eksik ve noksanlarini yanlis yerden överek cogaltmalara yalansiz kivirmasiz ve yapmaciksiz kendimi esirgemeden yorum yaptim.Kimi dokunuslarim abulü zor reflekslerle elime atilip yüzüme kizip köpürecegini bile bile kalemime konuk ettim kalbime sarildim her yazi sahibine. Baktim „ bizi böyle birak, sana ne,senden mi soracaktik  olmus bilmisimizi ` refleksiyle tasiyamayacak noktaya geldigi vakit ordaki sabit soyutlasma tikanikligi, burayi böylece birakip uzuuunca ve belki de hic bir daha ugrayip ilismemeye kesin kararliydim ki…
 
Sabah elimi yüzümü yikarken küvete geceden düsms; ve sabahlarca ordan cikip kurtulmak icin cirpinms durmus mini minnacik örümcegin kaygan yüzde yorgunlugunun son deminde agir aksak yüzeyin yarisindan sonra tekrar tekrar dibe cöküsünü fotokopi kagidiyla örseleyip incitmeden aldim,pencereyi actim yesil yaprakli asagidaki ardic agacina doru biraktim.
 
Neden sonra bilgisayari actigimda Edebiyat Evi`nden- muhtemel ki bilgi kayitlarina göre otomatik herkese yollanan- `dogum gününüz kutlu olsun `iletisini okudum. Dogum günü kutlamalarinin benim nazarimda hic bir kiymeti harbiyesi olmamasina ragmen, bu yolla kopup gelen selam sevgi yüzünden, tekrar burada okuyor yaziyor ve yorumluyorum. Bakalim artik iste, hayirlisi diyerek.
 
Sevgiyle herkese..!
 
Seyfi Karaca……Ekim / 22
( Edebiyat Evinde Halvakitlice başlıklı yazı Yeldegirmeni tarafından 12.10.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.