Yıllar yılı dostluklar ektim yüreklere; o nadide tohumu serpiştirdim dost bildiklerime. Her bahar filizlenir, her mevsimi ayrı yaşardı dostluklarım. Uzun zaman önce, belki de erken verilmiş kararla, söz vermiştim dostlarıma. O gün bugündür bekliyorlar, her gün “Belki bugün tutar sözünü!” umuduyla başlıyorlardı güne. Çok sık görüşemesek de biliyorlardı ki, dostluk illâki görüşmekle olmaz. Yanlış da anlamıyorlardı üstelik. “Çok işi vardır, belki de unutmuştur, uygun bir zamanda yeniden hatırlatırız.” diye düşünüp dem vuruyorlardı üstü kapalı sözlerle…

Kapıma dayansalar, kafa tutsalar: “Sen nasıl adamsın? Söz vermiştin ve yerine getirmiyorsun!” deseler de haksız sayılmazlardı. Ama gerek yoktu ki, dostluk bozuk para gibi harcanacak bir şey değildi. Yıllarca emek vermiştik; önce filizleri fidan yapmıştık, sonra dal verdi fidanlar; şimdilerde kökleri derinlerde koca bir çınar… Öyle kolay kolay sarsılmaz, yıkılmaz, kırılmazdı; rüzgâr nereden eserse essin; fırtına, boran, yağmur, üst üste gelsin, vız gelirdi.

Koca evrende yıldızlar kadar uzak olsak da Samanyolu kadar kocamandı yüreklerimiz. Yazma yolundaki hikâyem de işte böyledir.

Sevgili dostlarım yüreğimin sonsuzluğundan, hayal gücümden derlediğim hikâyelerim, beklentileriniz doğrultusunda şimdi ellerinizde.

Ve siz sevgili dostlar kitabımı çıktığı ilk günden itibaren büyük bir alakayla karşıladınız. Bunun yanında basında, özellikle Hürriyet gazetesinde kitapla ilgili yapılan röportajdan sonra bu ilgi ve alaka katlanarak artmıştır. Tabi ki bu güzel gelişmelerin en büyük ortağı siz sevgili Sendeyaz üyeleridir. Bu yüzden sitemin değerli yöneticilerine, editörlerine ve kıymetli kalemlerine gönül dolusu teşekkürü borç bilirim.

Kitabımı, kitapyurdu.com dan temin edebilirsiniz.

( Bir Kitabın Hikayesi başlıklı yazı MustafaSakarya tarafından 12.04.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu