OTURAN BOĞA
Türk Tarihinin son dönemini okuduğunuzda 7 düvele karşı zafer kazanmış bir millet  de diyebilirsiniz.. Ya da Kuzey Afrika topraklarını italyan ve Framsızlara bırakrak geri çekilmiş Roma lılardan beri rum ateşi diye bilinen ve 300 yıl önce Azerbeycan dan bile borularla taşınan petrolü,  Irak ve Suriye topraklarını Fransızlara ve ingilizlere  bırakmış bir ülkede diyebilirsiniz..
Tarih değişmez ama bakış açınız tarihi olaylara bakarak, yargılarınıza yön verir..
Tıpkı katoliklerle protestanlar arası mücadelede ki gibi Bir hristiyan bir hristiyanı öldürdüğünde verilen özgürlük mücadelesidir. Bir hristiyan 800 bin Ruandalı nın ölümüne yol açarsa ya da Irak taki gibi milyonlarca Müslüman ın ölümüne sebep olursa adı "özgürleştirme ya da  demokrasi getirme" gibi yaftalama olur. Bakış açınız ülke Yöneticilerinin sunumu ile doğrudan ilgili ve etkisi zeka dereceleri ile orantılıdır. 
Mübadele yasaları  Anadolu topraklarını Türkleştirme de diyebilirsiniz.. Yavru devlet Yunanistan  nufusunu homojenleştirme  yada Türkiye nin o topraklarda bir daha plebisit yada tapu dönüşlerinin engellenmesi de diyebilirsiniz..
"1974 Kıbrıs Barıs harekatına" Rum mezalimine engel olan Türkiye de dersiniz ya da Filistin topraklarında israil terör örgütünün yerli halkı öldürüp, kaçırtarak topraklarını ele alıp devleştirmesini örnek alan kafatasçı  EOKA da dıyebilirsiniz. .  Gerek Yunanistan da gerekse Kıbrıs topraklarında hukumet olmak ihtimalini sıfırlayarak, AB düşüncesine zıt ayrılıkçı siyasilerin yapılanmasına engel olma da  Türkiye kullanıldı da diyebilirsiniz. ABD ırak a çıkarma yaptığı gibi Normandiye somrası kıta Avrupasına  bir çılarma yapamayacagına göre sonrasında  12 Eylül 1980 le nasıl Yunanistan ı bağruna Türkiye  aracılığı ile bastığını gördüğünüzde yol haritası ortaya cıkmış olur..
Tarih yapılır ama yandaşlar ve karşıtları yazar.. Gündeme oturan yandaşların yazdığı dır.. Asıl olan gerçektir..
Anadolu ya sıkıştırılmuş ve ikide bir bağımlı ekonomisi ile çeşitli tehdit ve tehlikelerle maruz bırakılmış Türklerin huzuru kayıptır..
Ekonomik verilerin sıfırlanarak, yeni oluşumlarla ekonominin dokunulmazlığının sağlanması elzemdir..300 milyonluk Türk dünyası 1.5 milyar islam dünyasının gözü Türkiye dir. Sayısal çokluk tüketim patlamasını sağlar ve dokunulmazlığı fişekler. 
Emerji koridoru olarak bilinen topraklar asıl sahiplerini beklerken, halkın kendi kanlarında boğulma tehdit ve tehlikesini batı sürekli olarak bu halkların başucunda tutmaktadır..
1-Batının elinden bu silahı alacaksın
2-Sürekli tehdit ve tehhlike oluşturan yönetimlerini ya toprak bütünleimesi ile yada idari  bütünleşme mekanizması ile ehlileştireceksin..
Türk yönetimi islam ve Türk dünyasında ekonomik_ savunma-siyasi alanında işbirliğini sıkılaştırmak ve ayrulmaz bütünlüğü sağlamak zorunluluğundadır..
ABD li komutan, oturan boğa ya barış çubuğu içirtiyorsa pek yakında osurtacagı içindir.. Amerikan tarihi yok olmuş kızılderililerle bu tesbiti doğrular

Torun Halili
( Oturan Boğa başlıklı yazı HALİLİ tarafından 20.10.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.