Makale / Tarihsel Makaleler

Eklenme Tarihi : 26.12.2022
Okunma Sayısı : 475
Yorum Sayısı : 2
Abd’yi  Çelik Bilek,  Ranger Tommiks Ve  Avcı  Davy Krocket Mi  Kurdu?

Bugün az buçuk mürekkep yalamış her kime sorarsanız sorun size ABD’nin kuruluşunu şöyle özetleyecektir:
‘’ABD’yi bir sömürge haline getirmiş olan İngiltere’ye karşı Amerika’da yerleşmiş ve kendilerine artık Amerikalı denen halk, İngiliz sömürgeciliğine karşı direndi ve bu direnişin sonunda İngiltere boyun eğmek zorunda kalıp ABD’nin bağımsızlığını kabul etmek zorunda kaldı.’’
Peki sizler ( Özellikle benim yaşımda olanlar ya da bana yakın yaşta olanlar ) gerçekten de ABD’nin, Teksas-Tommiks dergilerinde anlatıldığı gibi üç beş baldırı çıplak avcı, üç beş aç çiftçinin, düzenli ve disiplinli İngiliz ordusuna karşı kazandıkları zaferin/zaferlerin sonucunda kurulduğuna inanıyor musunuz?
Elbette ki değildi. Çünkü böyle bir savaşta zafer elde edebilmek için çok paraya ihtiyaçları vardı ve kahraman (!) Amerikalıların hiç parası yoktu. Peki parayı nereden buldular? Rortschild ailesi başta olmak üzere Yahudi Banker ailelerinden tabii ki ama bu konuda en etkili Yahudi ailesi Rotschildlerdi. Özellikle de Mayer Amschel Rothschild...
Mayer Amschel Rothschild 1744 yılında Farkfurt’da doğmuştu. Kutsal Roma İmparatorluğu'ndaki yüksek antisemitizm (Yahudi karşıtlığı) sebebiyle ülkeden göç etmek istedi ve o dönemde ülkesindeki bankacılık problemlerini düzeltmeleri için Yahudileri ülkesine gelmeleri için teşvik eden Büyük Britanya Krallığı'na( İngiltere ) göç etti. Körün istediği bir gözdü Allah Rorschild’e iki göz birden vermişti.
Zamanla işlerini büyüten Mayer Amschel, beş oğlunu Avrupa'nın kritik beş şehrine gönderdi: Londra, Paris, Frankfurt, Napoli ve Viyana...
Bu arada kendisi İngiltere’de bankacılık problemlerini düzenledi (!) Öyle ki kısa süre içinde artık devletin en büyük ihaleleri Rotchild ailesine veriliyor ya da Rotschildlere yüklü rüşvetler verilmeden hiç bir ihale alınamıyordu. Mayer Amschel Rothschild aynı zamanda parasızlıktan anası ağlamış olan İngiliz çiftçisini de rahatlattı (!) onlara oldukça yüksek faizle kredi sağlayarak... Tabii ki oğullarının da babalarının yolundan giderek aynı işleri Avrupa’nın diğer devletlerinde yaptıklarını söylemeye gerek yok.
Kısa sürede servetinin haddi hesabı bilinmez olan Mayer Amschel Rothschild ve evlatlarını kesmiyordu Karun kadar zengin olmak... Evet para önemli bir güçtü hem daha fazlası göz çıkarmazdı. Lakin paranın yanında siyasi gücü de elde etmek gerekiyordu ki içinde bulundukları devletleri parmaklarında oynatıp nihayetinde Arz-ı Mev’ud’a ( Vaad edilmiş topraklar.) ulaşılsın.
Bunun için yapılacak şey basitti: Savaşan devletleri finanse etmek.
Öncelikle İngiltere finanse edilebilirdi Amerikan Milliyetçileri ile olan savaşlarında. Yani İngiliz Hükumetine diledikleri kadar para oldukça yüksek faizle borç olarak verilebilirdi. Karşılığında istediği ise çok basit bir şeydi(!) İngiliz Sterlinini basma yetkisi...
Ama?
Ama İngiltere’ye verilen borcun kat be kat fazlası Amerikan Milliyetçilerine verilebilirdi. Hem de faizsiz - geri ödemesiz... George Washington’un yapacağı bir tek şey vardı bu sınırsız parayı savaşta kullanabilmek için: 1776’da bağımsızlığını ilan ettiği ABD, gerçek manada bağımsız bir devlet olduğunda para birimi olacak olan doları basma yetkisinin Rotschild ailesine verilmesi. Yani aslında ABD için gerçek bağımsızlık diye bir şey söz konusu değildi ama İngiltere’nin sömürgesi olmaktan kurtulmayı bağımsızlık sanan George Washington’un bu acı gerçekten haberi yoktu tabii ki.
Yani?
Yani ABD’yi Çelik Bilek, Profesör Oklitus, Rodi, Tommiks Konyakçı, Doktor Sallaso, Kaptan Swing ve Ontario Kurtları,Gamlı Baykuş, Davy Krocket ve hatta George Washinton’un kahramanlıkları filan kurmuş değildi. Onu kuran Rotschild Ailesiydi.
******
Biz şimdi tekrar Kızıl Çember Örgütüne dönelim.
1861’de başlayan Kuzey- Güney Savaşı, 1863’de Kuzeylilerin yani Abraham Linholn’un zaferi ile sona ermişti.
Son savaş olan Gettysburg Savaşına Kuzeyden 82.000, Güneyden 75.000 asker katılmış ve her iki taraf da askerlerinin üçte birini kaybetmişlerdi ama sonuçta kazanan taraf Kuzeyliler olmuştu.
Bu arada bir yanlışı düzeltelim: Abraham Lincholn evet köleliği kaldırdı aynen söz verdiği gibi ama onun siyahlarla beyazların eşit olduğunu savunduğu yanlıştır. Abraham Lincholn, siyahlarla beyazların eşit olmadıklarını ama siyahların da insan olduğunu düşünüyordu. İkisi arasındaki farkı sanırım izaha gerek yoktur.
Abraham Linholn’un savaşı kazanması ile Rotschildler de zafer kazanmış oldular. Çünkü korktukları gibi ABD bölünmemişti.
Ancak Altın Halka Örgütü bu yenilginin intikamını almak istiyordu. En azından Lincholn yönetiminin hapse attığı üyelerini kurtarmak için başkan Lincoln’u kaçırmak ve arkadaşlarıyla takas etmeyi düşünüyorlardı. Bu işi John Wilkes Booth adlı bir ırkçı üzerine aldı. Ancak John Wilkes Booth başkan Lincholn’un 11 Nisan 1865 günü gündüz vakitlerinde siyahların haklarına yönelik olarak yaptığı bir konuşmaya oldukça kızdı. Ne demekti siyah derili farelere (!) bir takım haklar vermek? O öfkeyle kaçırma planını değiştirdi. Yeni karar ölümdü.
Aynı günün gecesinde Başkan Lincholn ve eşi, Ford Tiyatrosunda ‘’Our American Cousin’’ ( Bizim Amerikalı Kuzenimiz) adlı oyunu seyrederken onun oturduğu locaya girip kafasına arkadan tek kurşun sıktı.
Başkan Lincholn kanlar içinde yere yığılırken suikastçı John Wilkes Booth, locanın balkonundan sahneye atlayıp oradan da dışarı kaçtıysa da kaçışı uzun sürmedi. Suikasttan 12 gün sonra Virgina’da bir ahırda federal ajanlar tarafından kısıtırıldı ve kalbura çevrildi.
Başkan Lincholn ise gariptir ki bir hastaneye değil hemen yakındaki bir Alman terzinin evine kaldırıldı. 15 Nisan 1965’e kadar bu evde hayat mücadelesi veren Başkan Lincholn, vurulduktan dört gün sonra bu evde öldü.
Başkan Lincholn’un öldürülmesinden sonra Altın Halka Örgütü bir kaç ay tamamen sessizliğe büründü.
Bu sessizlik Kuzeyli subay ve sivillerden Büyük Büyücü lakaplı Nathan Bedford Forrest, Yüzbaşı John C. Lester, Binbaşı James R. Crowe, John D. Kennedy, Calvin Jones, Richard R. Reed ve Frank O. McCord'un 24 Aralık 1865’de Tennessee eyaletinde Ku Kuluks Klan’ı kurmasına kadar devam etti. Altın Halka Örgütü Ku Kuluks Klan olmuştu ya da bu yeni örgütün yeni militanları...
Altın halka örgütünden ise akıllarda kala kala ünlü gangster Jessie James kalmıştı...
( Abd’yi Çelik Bilek, Ranger Tommiks Ve Avcı Davy Krocket Mi Kurdu? başlıklı yazı Sami Biber tarafından 26.12.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.