Geceler Haram Artık Bize...
Merhaba
gündem deprem ve sonrası...günlerdir tv.lerden izliyoruz olayları ve yaşananları.Acılar,gözyaşları ve çaresizlik.İnsanlar nasıl da zorluklar içerisinde.Üzülüyor insan.Herkes bu olaylara kilitlendi.Yaşama hevesimiz kalmadı sanki.Soğuk,kar ve yağmur.Verdikçe veriyor rabbim.

Ben ilk kez depremin bu kadar korkunçluğunu ve çaresizliğini gördüm.Egede yaşıyoruz ve çocukluğumdan beri her türlü depremi yaşadım.80 li yıllarda Aydında lisede okurken o sene bütün kış hep deprem oldu ve herkes sokaklarda yatardı geceleri.Ama bizim aile ve ben hiç çıkmazdık evimizden.Ölürsek evimizde ölelim der sıcacık yatağımızda yorgana sarılır yatardık ailecek.Bütün komşular da bizlere çok kızardı.

Alışıktık biz depremlere.Kaç şiddette olduğunu bile tahmin ederdik.Ve aynen doğru çıkardı tahminlerimiz.Akşam Tv.de haberler de yıkılan inşaatlardaki demirleri görünce ne kadar da ince demirler koymuşlar dedim.Kolonlara 8 lik incecik demirleri koymuşlar o da üç beş tane.Alay eder gibi.Taşır mı hiç o incecik demirler o kadar yükü?

İki sene önce Ekimde izmir de olan o depremin bile denilen şiddetinden fazla olduğuna eminim.Topaç gibi döndü bizim evimiz o depremde.Zangır zangır da titredi.Yerin altından uğultular,homurdanmalar geliyordu.İlk defa o zaman korktum ben depremden.Sonra da bazı evlerin yıkıldığını gördük tv.lerden.

Deprem ülkesinde yaşıyoruz ama ders almıyoruz.Gene aynı işleri yapmaya devam ediyoruz.Boşuna o ekranlarda yapılan konuşmalar.Ne dinliyorum ne de inanıyorum onlara.Herkes bildiğini okuyor.Müteahhit kaçarken yakalanmış.Yahu niye kaçıyorsun ki?Kaç gün ceza alacaksın da bir çuval parayla kaçıyorsun?O çok övdükleri lüks binalarını da gördüm beğenmedim.Hiç estetik yok,güzellik yok,kale duvarı gibi yüksek binalar.Arada boşluk bile yok.Bülbül kafesi gibi daireler milyon değerlerinde.

Depremde dikkatimi çeken kurtulanlar hep küçük çocuklar ve kadınlar.Pek erkek görmedik yaralı çıkarılan.Sahi neredeydi o kadınların eşleri o çocukların babaları?

Bir de dün akşam Beyaz Tv.de Amerikan savaş gemisinden bahsedildi.Yok elektro dalgalar gönderilmiş de deprem o yüzden olmuş.Olur mu olur.Bu insanlardan her şey beklenir.Bütün bu olanlardan sonra gel de geceleri uyu.Nasıl uyuyalım?Geceler haram artık bize...

candan
11.02.2023
saat 12.56-cumartesi
izmir
( Geceler Haram Artık Bize... başlıklı yazı candan tarafından 11.02.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.