Tüm Gelmıs Gecmısımıze Sevgı Ve Rahmetle

Ciliz dereler hayatin yokus yüzünden birbirine karisarak, bir tutam Hitit- Firig insanlik özgecmisini  gelip gidisleri hic bitmeyen SIGIRCIK SÜRÜLERiNiN ugrak yeri oldugu bahar percemlerinden harman yiginlari desteleyen güz dönümlerine durup dinlenerek; Höyük`teki toplanmis bulutlarin tarlalara, bahcelere, derelere,  baglara dönüp dolasan hayati doyurup suvarmaya sögütler ve kavaklar boyu suyun ÖZÜNÜ cekiiip götüren ASK PAZARI ve dünya hikayesiydi.

 

Gündüz gözüyle yüküne sardigi yagmur sagnagina dügümlenip kararan göklerin musluklari, mayis gelinceye kadar erimesi bitmeyen karlarla Gök Kuyu`ya, Örtülü`ye, Tapanli`ya….süzülüp kivrilan yol ve izleri ardinda birakarak; nohutmus, hespirmis, baklaymis, bugdaymis, figmis, yulafmis…

 

Gürül gürül yagan yagmurda coban atesslerinin ocak kurdugu kumdan kayaclarin cardaginda essiz bir resitalin bestesinden calip söyleyenleri dinleyen; ve her kuzuyu oglagi koyunu düveyi danayi nasildir huyu suyu, tipki vakti  gelince savrulacak tiga hangi vaktin ne yönünden esen rüzgaridir bilip belledigi gibi, güttügü sorumlulugun kitabindan okur bilirdi kendine etraf kainati insan.

 

Yazin bir günü köyün dolmusunu kacirmisim. Kuscu`nunkiyle gittim. Irmagin ötesine gectim. Bizim baglara varinca Rahmetli Dandik Hacemmi, sepetlere bagdan bostandan ne dilediyse doldurmus, üstünü bag yapraklariyla örtmüs, esegin üstünde de kendi. Konusa konusa Kara Siyid`in bagina varinca `namaz vakti `dedi . Indi, oradaki düz bir yerde topragi birlikte kabaca ayaklarimizla caldik ettik . Teemmümlendi ve namazini kilip duasini ettikten sonra  O`nun herzamanki doyumsuz sohbetiyle konusa gide yokustan bayirdan köyü varmis bulmustuk. Mekani cennet olsun rahmetlinin.

 

Hani Seccade`siz olmaz miymis neymis…!? Ister seferi olsun ister yolculuk, sekilsel bahanelere DiN ISTISMARCILIGINI meze yaptiktan sonra; ve her türlü haram hirsizlik yolsuzluk firildaklik güvensizlik döneklik bencillik acimasizlik gösteris ve görgüsüzlügü Din basligi altinda tedavüle sunulurken ;Dandik Hacemmi oraya topraktan baska hic bir sey sermemisti. Ne yani kabul degil mi hak katinda  Rahmetli simdi.!? Ne yani Elli Dört Farz…hic kimsenin özel ve tekel mülkünün olmadigi Tüm gelmis gecmisimize sonsuz sevgi ve rahmetle.

 Seyfi Karaca………..Nisan / 23


( Tüm Gelmıs Gecmısımıze Sevgı Ve Rahmetle başlıklı yazı Yeldegirmeni tarafından 7.04.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.