Tercih  zamanındayız,binlerce öğrencimiz inşallah istedikleri üniversitenin istediği bölümüne yerleşir;sağlık,huzur ve başarı  içerisinde eğitimlerini tamamlayarak hem ailelerine hem milletimize hem de devletimize  hayırlı nesiller olurlar.

Yerleşemeyenler için ek yerleştirme ilan edilecektir dileyen başvurabilecek dileyen ise şansını yeni yıla bırakacaktır."Bu sene kazanamadın ama seneye kesin kazanırsın."diye bir iddiada kimse bulunamaz çünkü zaman bilinmezliklerle doludur.Ancak istemediğin bölüme gidip istemediğin mesleği  yapmaktansa,'birkez daha denemek' en doğru karar olacaktır.

Eğitim deyince arasıra sinirlerimi hoplatan mevzu şu:karma eğitim.
Karma eğitim,kız ve erkeklerin bir arada olduğu eğitim sistemidir.Amacı ise cinsiyet ayrımı olmaksızın kız ve erkek öğrencilerin okuma,yazma,oynama,öğrenme ve yaşama unsurlarını eşit koşullarda gerçekleştirmektir.Önemi de çocuklara farklılıkları anlatmanın en iyi yolu olması.

Aralarında eğitimcilerin de olduğu  karma eğitim karşıtlarının  tezleri şu:
"Türkiye'nin inanç,ahlaki,ve kültürel değerleriyle bağdaşmıyor,istenilen faydayı sağlamıyor,gençleri sosyal ve psikolojik olarak negatif yönde etkiliyor."Peki öyle olsun...Bazı Avrupa devletlerinde kızlar ile erkekler ayrı okullarda eğitim görüyor ancak hem cinsleriyle evlenmelerine izin verilebiliyor(!)Yani...

Başlayalım şimdi senaryolar yazmaya:

Okulları sınıfları ayırdık diyelim,mutlu oldunuz mu?Öğrenciler de veliler de haklı olarak karşı cinsten  eğitim almak istemeyecektir.Nasıl çıkacağız bu işin içinden?Kız öğretmenler kız okullarına,erkek öğretmenler de  erkeklerin olduğu okula atanacaklardır ancak buradaki kontenjan sorunu nasıl çözülecek?Kimi okullarda öğretmen fazla öğrenci yok,kimi okulllarda öğrenci çok öğretmen yok .Tamamen ayrımcığa dayalı ideoloji.

Sosyal hayata gelelim;yollarda,yolculuklarda,parklarda,kantinlerde tribünlerde,sinema ve tiyatrolarda,konserlerde, gezilerde,düğünlerde,bayramlarda,cenazelerde vs.bunu nasıl sağlayacağız? 

Düşünsenize ailecek bir lokantaya gittiniz,eşiniz ve kızınızla beraber oturamayacağınız gibi yemek de yiyemeyeceksiniz.

Eğitim aklınıza gelen her şeyin temelidir,köküdür,mayasıdır,kaynağıdır.Hedefleri nedir  bilmiyorum ama 'karma eğitim' diyerek kafaları karıştırmaktan öteye geçemiyorlar ve gülünç hale düşüyorlar,sanki eğitim sistemimizin tek sorunu bu?
( Karma Eğitim başlıklı yazı berberce tarafından 3.08.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.