Gerçekleri söylemezsem veya  yazmazsam önce bana bu iradeyi veren Rabbime,sonra sevenlerime ihanet etmiş olurum ve kendimi affetmem.Nerde olursa olsun çalışan herkesin alın terlerinin karşılığı vardır,yani emek olmadan yemek olmaz.

Haftalardır  konuşulan  zam oranları nihayetinde açıklandı; memnun olanlar  kadar memnun olmayanlar,işi aksatanlar da  var,yemek saatlerinde olsun,çay saatlerinde olsun iki kişi yanyana gelse gündem belli: zam.
Kimse kimseyi silah  zoruyla çalıştırmıyor ve birkaç kişinin işi bırakması   dünyanın sonunu getirmez.
Karışan görüşen yok,elinde telefon,önünde çay,salına salına çalışanlar,maaşlarının az olduğundan yakınıyorlar,köy kahvesindeymiş gibi bacak bacak üstüne atıp sigara  içerek.
"Bu maaşa da çalışılmaz ki."
"Bizim otel  çok zam vermiş ha, gece gündüz çalışılır."

Yönetimle bazı sorunlar yaşamış olsam da ekmek yediğim yerin hakkını savunmak  yalakalık değil,insanlıktır.Sezonluk oteller veya işletmeler dolgun maaş verirler ama burnunuzdan da getirirler,yedi aylık iş için sizden bir ömür fedakarlık etmenizi isterler neredeyse.Kasım ayı geldiğinde  patron cebini doldurur,müdürler zarar ziyan ettik diyerek  tüm personeli evine gönderir ve kimse yüzünüze doğru bakmaz hatta ölseniz bile arayıp sormazlar.

Ali Ağa'nın Dinlenme Tesisleri'nde  disiplin yok,personellerde kalite yok, lakaytlık çok, yöneticilerde 'yönetim'ruhu yok,israf çok, bölümlerde kesinlikle adam çok ve en önemlisi zam da çok.Yediğimiz önümüzde yemediğimiz ardımızda.

0n dokuz bin maaş alanlar günlük  on dokuz iş yapmıyor.
On   yedi bin maaş alanlar günlük on  yedi iş yapmıyor.
On üç bin alanlar da öyle.
Ganyana getirmek isteyenler olacaktır  bunlara kulak asmamak lazım her iş yerinin başrol oyuncuları vardır bu tip konularda.
( Ali Ağanın Dinlenme Tesisleri başlıklı yazı berberce tarafından 8/6/2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.