Sevgili Habib,
Geçirmiş olduğun o sıkıntılı günlerin acısı bitmiştir umarım,hayat bu,  yarının neler getireceğini kim bilebilir ki?Bazen insanın aklına gelmeyen başına gelirmiş,herşeye hazırlıklı olmak müminlerin birinci görevi olmalıdır.

Üç şeyi yaparsak gerçek mümin oluruz:şükredersek,sabredersek ve tövbe edersek ancak şu üç şeyi yapar isek kaybedenlerden oluruz:isyan edersek,inkar edersek ve hasetlik edersek.Senin ve senin gibi kalbi  temiz nice arkadaşların  suçsuz olduklarına inancım tam,asla şüphem yok.Bakara Suresi 216.ayette: " Sizin hayır sandığınız şer,şer sandığınız şeyde hayır vardır. Allah(c.c.) bilir,siz bilemezsiniz."buyrulmuştur.

O yılları andıkça ağlayasım geliyor,yıllar önce(2005) üniversite sınavına girmek için senin  bulunduğun ili tercih  etmiştim ve sen o yıllarda eğitim fakültesinde okuyordun yani öğretmen adayıydın.Beni durakta karşıladın ve kahvaltı yapmak için simit,çörek alarak üç-beş arkadaşla tuttuğunuz eve gitmiştik. Akşam yemeğine bir  pide salonuna götürmüştün ve hesabı bana ödetmemiştin.

Sana  bir vefa borcum var eğer buralara yolun düşerse mutlaka haber ver,misafirim ol! O gece kendi yatağını bana vermiş,kendin ise  yerde yatmıştın,benden önce uyanmış ve kahvaltı hazırlamıştın sonra sınav merkezine gittik ismini hatırlayamıyorum o okulun şimdi, keşke hatırlasaydım da büyük harflerle adını  yazsaydım  rahmet  okusaydık yaptıranlara,sınav bitene kadar beklemiştin beni o duvarın dibinde.

Ne diyordu Hababam Sınıfı'nın unutulmaz Mahmut Hoca'sı:
"Okul sadece dört yanı duvarla çevrili,tepesinde dam olan yer değildir.Okul her yerdir.Sırasında bir orman,sırasında dağ başı.Öğrenmenin,bilginin var olduğu her yer okuldur."

Dilerim okuluna ve öğrencilerine  tez zamanda kavuşursun,yarım bıraktığın ya da bıraktırıldığın yerden daha şevkle,azimle devam edersin; hep dağları anlatmanı isterim onlara çünkü;
Güvendiğimiz dağlara kar yağar.
Dağ başından  duman eksik olmaz.
Ve kurtlar ile çakalların  dans ettiği 
 dağların doruk noktaları puslu olur.


( Habib başlıklı yazı berberce tarafından 23.08.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.