"En lanet olası kelimelerle yazılan o satırları sevdirebilmek"

Bu kelime üzerine sayfalarca yazı yazılabilir. Sanki okul sıralarında öğretmenin vermiş olduğu kompozisyon ödevi gibi. Aklınıza ne geliyorsa yazın bakalım.

Yazının özünde kötüyü iyiye çevirebilmek yatmaktadır.

Yaşamın en kötü zamanlarında bile kötüyü bile kabul edip o kötüyü düşmüş olduğu bataklıktan çekip çıkarabilmek.

Bu başlığa uygun bir sürü hikaye de yazılabilir.

Ömrü boyunca hep lanet okuyan, yaşamdan nasibini almayan insanların elinde yüreğinizde Allah korkusu olduğundan sabır etmek, katlanmak gibi.

Hele karşınızda ki anne ve baba olursa. Yüzünüze karşı en kötü hakaretleri yapar sesini çıkaramazsın. Babamın ahını almayayım diye hep susarsın. Aradan yıllar geçer her dertlerine çare ararsın, koşarsın, koşturursun yine yaranamazsın.

Sende "Olsun onlar benim anam babam, ne yaparlarsa yapsınlar ben razıyım, yeter ki gönüllerini kırmayayım, bana son nefeslerinden önce bir kerecik de olsa Allah senden razı olsun desinler yeter bana" diyebiliyormusunuz.

Yaradan öyle büyüktür ki kimse tarif edemez. Yapılan her kötülüğün karşısında sana iyilik yazar. Yaşamış olduğun süre içinde de anne ve baban da olsa eninde sonunda o lanet olası insanların güzel yüzlerini sana gösterir.

Hiç kimse hakkında dedikodu yapmazsın. Kimsenin işine karışmazsın. Allah herkese akıl vermiş, herkes aklını çalıştırsın, el ayak vermiş çalışsın kazansın dersin. Ama çok iyi bildiğin halde can parçan olduğu için kıramaz yardım edersin. Defalarca tekrar eder yine yardım edersin. Bir kere yüz çevirdin mi hakkında olmadık sözler söyleyerek çevrene adını kirletme çabasına girerek kendini suyun üstüne çıkartan insanlara ne yaparsın.

Öyle bir zaman olur da toplum içinde sözün söyleneceği anı yakalarsın. O anda bile o insanın gözünün içine bakarak susarsın. Onun kötülüğünü yüzüne vurmazsın. O seni rezil etmeye devam etse de sen ona ödül verirsin.

Bu davranışlar nereye kadar sürecek. Hayat öyle bir insana ders veriyor ki. Gün geliyor teker teker karşına çıkarıyor. Tüm kötülükler önünde diz çöküyor. "Ben sana çok kötülük ettim, ağzını açıp tek kelime dahi etmedin,hakkını helal edebilecekmisin" gibi sözler gelip seni bulacak.

O anda bile gözünün içine bakarak, bağrına basarak "helal olsun" diyebiliyormusunuz

Allah bana nasip etti. Anlatmak istediğimi anlamışsınızdır. Kim ne yaparsa yapsın kendine yapar. Önemli olan o insana yaşadığı süre içinde pişman ettirebiliyormusunuz işte o zaman ne mutlu size.

Kısacası kötüyü bile sevmek lazım. Çünkü onu da Allah yarattı. Biz böyle davranırsak kötüleri yeneriz. Kötüye bile kötülük yapılmaz.


26.04.2010


( 183- Kötüye Bile Kötülük Yapılmaz başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 26.04.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu