Pazartesi günlerinin benim  hayatımda önemli bir yeri vardır.Her ne kadar  "pazartesi sendromu"diyerek   bugüne  moral bozukluğuna  yol açan olumsuz bir imge  atfedilse de Allah'ın verdiği her gün hayırlıdır her gün anlamlıdır.

Bu tabiri çıkaranlar  bence resmi kurumda çalışan,memur kesimlerinden birisidir çünkü "iki günlük iznin ardından kaygı,stres ve mutsuzluk duygusudur."diye tanımlanıyor oysa özel sektörde çalışanlar iki gün izin yapmıyorlar ayrıca bu sendromu onların yaşadıklarını da düşünmüyorum.Onların haftalık bir gün izinleri olur-hafta içi de olabilir hafta sonu da olabilir-bunu  ya işletmenin şartları belirler  ya da  çalışma ortamı tüm çalışanlara aynı gün izin verilmez örneğin.

Çocukken  pazartesi günlerinin gelmesini iple çekerdik rahmetli  babam,iki çuval arpa veya buğdayı kır eşeğimize yükler komşu köye satmaya giderdi,hiç unutmuyorum yolu gözlerdik babamın.Evimizde bir bayram havası eserdi;sebzeler meyveler,çerezler,oyuncuklar ve giysiler.Sevincimizden  uyuyamazdık o gece ve okula  giderken ayaklarımız yere değmezdi,derslerimizde de çok başarılıydık.

Şimdi ne gıdaların tatı tuzu kaldı ne pazarların ne de insanların.Bu durum nereye kadar gider bilmiyorum ama o güzelim günlerin gelmesi için her gün dua ediyorum.

Marketleri ya da pazarları bir müzede gezer gibi geziyoruz bakıp çıkıyoruz...
( Pazartesi Sendromu başlıklı yazı berberce tarafından 9/18/2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.