........Duyguları mühürleyip yüreğime, yaşatmadığım zamana acıyorum.Yirmi iki yıl yaşamadım sayarak telafi etmem hiç mimkün değil.Cocukluğumda sevdiğim insanlara hiç yakın olamayışım yetişme tarzımdan olsa gerek.Şehirden evimize misafir gelen akrabalardan kaçardım hep.Onlar iyi giyimliydiler.Güzel konuşuyorlardı.Ben kendimden utanır,uzaklaşırdım.Çoğu zaman ev başına çıkardım küçük taşlar atardım çinkoya ve hep annem acıkmış olduğumu anlardı.Verilecek ekmeği almak için eve yaklaşırdım.
........Okulda yaramazdım.Öğretmenlerimden çekinirdim.Kimseler davranışımı düzeltmek için yardımcı olmadılar.Ben de çevremi görerek davranışımı düzeltememiştim.
Çocukluk aşkım oldu,aşkım duymadı.Gençlikte sevdalara kapıldım.Sevdalarım rüya gibi yada hayal gibi hiç gerçeğin yanına varamadılar.
.........Bir aşk arıyordum.Adını bilemediğim bir aşk.Sevdiğini söyleyecek ve beni şımartacak bir aşk.Hiç bir çaba harcamadan gökten zembille inmesini bekliyordum adeta.Yalnızlıktı bu ve kimseyle paylaşmadan içimde yaşıyordu.Lise yıllarında aşık olan arkadaşlara ısmarlama şiirler bile yazarak harçlık bile kazanıyordum.
...........
..........İşe başladıktan sonra kendime güvenim artmıştı.Yeni giysiler almıştım.Yatılı okul hayatından sonra bağımsız bir hayata sahibolmakta ayaklarımı daha düzgün bastırıyordu yere.Çevremin benden etkilendiğini farkeder olmuştum.Karşımdan gelen genç kızların etkilenişi hoşuma gidiyordu.Bacaklara,göğüslere hele gözlerin içine bakabilmek beni cesaretlendiriyordu.
...........22 nci yılıydı ömrün.Ben gibi içine kapanık,toplulukta suskun,birini buldum.
İki korkak birbirinden cesret alır diye düşünüyordum.Yüreğim ona yaklaşıyordu.
Yalnızlığımı ona anlatmak istiyordum.O nu konuşturmak ve dinlemek,anlamak ihtiyacını duyuyordum.O nu tanıdıkça yüreğimi ısıtmaya başlamıştı.Hayali gerçeğe dönüştürmek,
Yuva sahibi olmak,Hayatlarımızı,sevgimizi birleştirmek ve geleceğin sorumluluklarını
paylaşmak istiyorduk.
............Hapsettiğim duygularım hayata serpilmiş yaşıyordu.Mutluluk 35 yıl aralıksız
devam etti.Bu beraberliğin bir gün sona ereceğini hiç düşünmemiştim.
............Aşkımı kaybedeli 3 yıl geçti.Tüm umutları alıp götürmüştü.Bu gidişin dönüşü yoktu.Anladımki olgunlaşan meyveler dalında durmuyordu.Dibine düşüyordu.Düşmeyi beklemek ve çekirdeklerinden yeniden yeşermek gerekiyor.
............Duygular hapsolunur.Sonra dışarıya fırlayıp çıkarlar.Olgunlaşıp toprağa düşerler.Çekirdekleri onları yeniden filizlendirir.Filizlerde bir gün aranan aşkı elbette
bulacaklar.

Orhan Semiz
( Aranan Aşk başlıklı yazı orhan-semiz tarafından 28.04.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu