Artık Mevsimler Düşleri Toplama Mevsimi Değil


Artık Mevsimler Düşleri Toplama Mevsimi Değil

 

Artık mevsimler düşleri toplama mevsimi değil, kaybetme mevsimine döndü. Filistin de kaybedilen canlara bakınca ne yapsam düşleri bir araya getiremiyorum kayıp gidiyor gönlümde apansızın. Gönlümüzdeki imanın cümle kapısı mı kapalı giremiyoruz içeriye sığınamıyoruz çelik kalesine? Bazen bir mucize bekliyorum lakin buna inanacak imanlı değiliz sanki olmuyor vahşet durmuyor, dur diyen çıkmıyor!

 

Oysa aşk ölümü öldürendi, insanı güldürendi, kaybettik aşkla sevmeyi artık pişmek için kimse yanmıyor, yananında yanına bir tas su ile yanaşılmıyor! Dünyada insan bir yanarak aydınlatan bir ışık değil mi? Bir tarafta yanan biz aydınlatırken etrafımızı aslında birer gölge miyiz? Gölgeler konuşmaz, bakma, görmez, anlamaz diye onların suretlerimizi kaldırıp bir kenarda mı bıraktık? Gerçi kaderin sayfamıza yazamadığını bizler yazamayız lakin dua ile Rabbimizde yardımda bulunurken imanla şaha kalkarak yola çıkabiliriz, bizler kaderi yazmaya değil gönülleri fetih etmeye gidiyoruz. Bir eyvah, bir ah çekerken bir sabah bitecek derken uyanacağız Rabbim Nusret’iyle güzel bir sabahla, anlamla…


Sözlerdeki anlamla ritim eksik kalmış

Yitirmiş sözler canlılığını mana eksik

Damlayarak akan pınarlar mı kurumuş verilmiyor bir yudum su

Sadece sızı veriliyor ekmek yerine su yerine

Pes etmeyen zalim hala yerinde

Rabbim nasip etmesin yolu daha olan beterine

İnsan razı gelirken kaderine

Vahşetin kaderle değil insanla alakası var dön artık kendine


Biliyorum dünya bir cennet değildi olamazdı ama cehennemde değildi dünya, birer fragmanını çevirebilirdik, en azından anlamak adına.  Sarsılmak bu kadar korkutucu olamazdı, sarsılırken yok oluyorum ıstıraplar içinde, ıstıraplar anlamları bulmak için yola çıkmaktı yollarda kaybolmuş yola çıkacak insanda.


Varlık âleminde insan insanı sevmekle var olurken, biraz sevinç vermek için yaşarken acıdan öte bir dünyamız olsun diye koşarken ayağımıza hep çelme takmaya çalışanlar olacaktır lakin bu defa en vahşisi oldu, bir parça huzur ararken huzursuzluk baş gösterdi. Rabbim yorgun kaldık yorgunluğumuzu kardeşlerimizin zaferi ile taçlandır, sen mutlak güç kudret sahibisin Rabbim.

 

Mehmet Aluç


( Artık Mevsimler Düşleri Toplama Mevsimi Değil başlıklı yazı kul mehmet tarafından 7.11.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.