Arkadaşlar ile paylaşılıy
Anayasa ve tecavüz nasıl bir şey olur mu? Olur ....Anayasanın kendinin koruduğuna değil de kendisinin anayasa koruyucu olduğunu kim düşünürse o baslar önce ..İlk önce laf atar,söz atar.."Anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz" der ..Sonra Ellemeye çalışır.. Daha da tatmin olmazsa bu sefer zorla ona duhul etmeye çalışır..
Hukuk düzeninde en temel yasa ,anayasa olup vatandaş gayri vatandaş,hayvan canlı doga gibi nasıl bir varlık olursa olsun teminatını anayasal düzenden alır.. Anayasal düzense varlığını anayasadan alır..
Türk Anayasa Tarihi 1.Meşrutiyetle başlar dediğinizde ister şah ol istersen padişah İSTİBDAD diyenler ayaklarına bağlanmış pranga olarak görür.Keyfilik varken hukuk da nedir ?. Prangayı çiğneyerek değil anayasaya tecavüz ederek çözüm üretirler.. İç egemenler bu şekilde davranırken içerde söz sözleme hakkını kendilerinde gören dış egemenelerde önce anayasa ya tecavüz ederler.. Anayasal değişiklikler ile yada anayasal düzenin temeli anayasayı değiştirerek sistemi yargılanır hale getirip, sistemi çözmek isteyen dış istihbarat işinin ehlidir.
1961 Anayasası ile Cumhuriyetin kurucu iradesine darbe vurulmuş ,Ataürk ün miliyetiçilik anlayışı yerine" Atatürk milliyetçiliği "gibi şahıs milliyetçiliği oluşturulmuş ,TBMM ne ABD menşeili senato sisteme entegre edilmiş ,işçiye SGK oluşturmadan güçlü bir sosyal güvenlik olmadan" sendikal haklar "anayasa güvencesine alınarak 1980 ihtilalini hazırlayan komünist ve anti komünist yaklaşımlara yol verilmiştir.
ŞEKİLDEN ŞEKİLE TECAVÜZ MERHALELERİ .
TECAVÜZ 1.TC mevcut anayasasına göre seçilmiş cumhurbaşkanı(Yaş sebebi ile idamdan kurtuldu) başbakan ve bakanların asılması Anayasamıza tecavüzün unutulmaz ilk eylemi idi.. Demokrasi adına, yerdiğimiz ABD ülke işgal ederken biz de ise işgali yine demokrasi adına ülkenin temsil heyetindeki basbakan ve bakan asarak işgal girişimini eylem olarak gösterdi.. Talat AYDEMİR in ikide bir Harbiye öğrencileri ile ihtilal girişimlerini ve asılması tecavüz saymıyoruz
TECAVÜZ 2:Anayasa Zor değişmesi gereken ilk yazılı ABD Anayasası 1776 lardan beri uygulandığı ülke de değiştirilmeden uygulanan ve bu hali ile içtihat gelişimine katkı sağlayan Anayasa komple değiştirilerek, ülkemizde 2.tecavüz gerçekleşmiştir.
TECAVÜZ 3 .12Mart 1971 Muhtırası 9 Mart 1971 de sadece 1 düğmeye basacak kadar yakınlaşan ihtilal muhtıra boyutunda kalmış ve seçilmiş Demirel Hükümeti bu şekilde düşürülmüştür. Askeriye Anayasadan doğan TC yi koruma hakkını kullanırım demiş ve Demirel hükümet bu baskıya dayanamamıştır..
TECAVÜZ 4: Ancak 15 .Tur da Fahri Korutürk ü cumhurbaskanı secenler 7 senen sonra görev süresi bitince sonsuz turda bir tane cumhurbaskanını seçemeyerek 12 Eylül 1980 ihtilalini hazırlamıştır..
ihtilale hazırlananlar önce Anaysayı gözüne kestiren Türkiye de tecavuzun sınırı olabildiğince genişletmiştir. Anayasayı ben korurum diyen generaller 82 Anayasasına koydukları geçici maddeye ragmen korunamamış ve ölüm yatağında bile yargılanmaktan kurtulamamışlardır..
2002 kronık egemenlığın Türk siyaset tarihinde bir baslangıçtır..Tecavüz 5 e geçmeden evvel Sistematik hale gelen zincirleme reaksiyon seklınde kendini gösteren yeni evrede herşey daha cok demokrasi adına yapılıyor izlenimi verildi. "Asker ihtilal yapmak istemiyor ama sen anla işte"dercesine Amerkancı sivil ve askeri çevreler odak daki TC VE Atatürk ü bitirmek için ne gerekiyorsa önce el altından sonra pervasızca yol verdiği örgütçü ajan elleri ile yaptılar..
Orduevine subay astsubay annesini başörtülü diye almayanlar ihtilale yeltenme gecesinde kendi kıçları açıkda kaldı..
Dinci diye namaz kılanlara fiş yazanlar ,kendileri vesikalı hale geldiler.. Zira cumhuriyete sahip çıkmayı salt töre ve inanç inkarlığında görenler ,hakim karşısında el pençe divan durdular ve cumhuriyet düşmanlarına aymazlıklarının sonuçu olarak yol verdiler...
TECAVÜZ 5:'28 şubat süreci bilinen yöntemler ve gerekçelerle Refahyol hükümetinin yıkılmasına yenisinin kurulmadan seçim yolu ile düzeltme hareketine gidilmesi şeklinde gerçekleşdi... ve 57 .Hukumet kuruldu..57. hukumet batkın hukumet benzeri idi. 17 Ağustos depremi ile yıkılmış bir Güney Marmara yı değil koskoca bir yıkık ekonomiyi de kucaklarında bulmuşdu Maaş ödeyemez hale gelen devlet için dışaradan hukumet komiseri gibi 1.Kemal getirildi. Milletin burnundan kan gelinceye kadar Para ve Maliye politikası izlendi.. Özelleştirmeye karşı duranlar özelleşecek şey bırakmadılar. TMSF gibi özerk kuruluşlar oluşturularak 2002 ve sonrası hukumetlerinin elini kolunu rahatlatan inşaayı gerçekleştirdi..Mahkeme kararsız anayasal işletme ve mülkiyet hakkına mudahele hakkı veren özerk kuruluşlar sonradan terör malı diyerek el konulan işletme ve mülkiyetlerin yeniden ekonomiye kazandıran aracı kuruluş olacagını nereden bilecektik?
E-muhtıra ,POST MODERN Muhtıra da asker her silkelenişde bir tokat daha yiyerek yerine oturdu..
TECAVÜZ 6: TC kırılma noktası1982 Anaysası nda meydana getirilen köklü değişiklikleri içeren " EVET HAYIR" referandumu ile anayasal değişiklikleri oldu...Fetöcü teröristlerin organize bir şejılde yargı ve üst yargı yapılanmasının önü açıldı.. Yargı ele geçince askeri ve sivil bürokrasinin elimine edilmesinin önü açıldı.. Meclisin elinden cumhurbaskanını seçme yetkisi de alınarak "2016 fetö ihtilal reçetesi " yazılmış oldu. Sivil darbe döneminin siyasi sivilleri bunu başarmıştı...TC ne bir gol daha atmışlardı.. Bu amerikancıların aklı önde gidiyordu. Askeri darbe ,sivil darbe sivilleştirilmiş darbe adli darbe derken darbe çeşitlemelerinden bir kokteylle karşı karşı kalmıştı. Bir gecede zaten yazı bilmeyen cahil kalmış toplum teknık darbeler karşısında ne bilsin?Başına nasıl bir çoraap örüldüğünü nereden görecekdi? Cumhuriyet saf çocukların elınde kalmışdı..Ah diyene hukuk deyip elini uzatıyor oh diyene hukuk diye tokadı basıyordu..
TECAVÜZ 7: Başımızı yedi . 15 Temmuz evvelinde ameliyata girecek başbakanı ,MİT BAŞKANINI derdest etmeye calışanlar açıkça yargı darbesinin niyetini ortaya koymuşlardı..Allahdan nasıl bir düşmanla karşı karşıya kaldıgını bilenler erken uyarı sıstemi ile karşı ataga geçerek bindirilmiş kadroları milad uygulaması ile işin ehillerine iade etmeye calıştılar..
TECAVÜZ 8 :Devlet yıkarak yenisini kurarak antrenmanlı olan Türkler bu sefer Yargı yolu ,yargı çevresi gibi kavramlarla birbirinden farklı yüksek mahkemelerin yerel mahkeme karar denetimini bırakarak ,yeni bir yol acacak sekılde Anayasal duzenın dinamıtleyecek, mahkemeyi işlevsizleştirme adımını gördük.. Post modern yöntemi her hukukçu kavramakta zorluk cekerken işlevini iktidar olanları övmek olan kesimin bunun ne kadar mumkun olacagı seklındekı beyanatlarını hayretle izliyoruz..
Du bakam ne olcek?
TORUN HALİLİ
( Anayasaya Nasıl Tecavüz Edilir başlıklı yazı HALİLİ tarafından 11/15/2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu