Benim ve benim gibi milyonlarca  turizmde çalışanların yaşantıları sezona göre şekillenir yani bu dönem mart aylarında başlayıp kasım aylarında son bulur.Yazın cıvıl cıvıl,rengarenk olan bu koca şehir kış aylarında harabeleri  aratmaz;sabaha kadar açık olan işyerleri erken saatlerde kapanır ortalıkta sokak köpekleri ile sokak lambaları sükut içerisinde şehrin güvenliğini üstlenir.

Dedim ya yaşantımız  sezonluktur;işimiz,aşklarımız,arkadaşlarımız,dostlarımız,kazancımız,acımız...
Dağ dağa kavuşmaz insan insana kavuşur demişler,yaz boyunca adınızı anmayanlar kışın  adınızı hatırlar ve telefonlarınız susmak bilmez ve bunlara  "kış dostları"denir,işleri düşmeyince aramazlar zaten.

İşte örnek:

Akşam yemeği esnasında telefonum şarjdaydı,sessize aldığım için arayanları ancak telefona baktığım vakit  görürüm,iki cevapsız arama var  toprağımdan,bir kişi iki sefer arıyorsa kesin karın ağrısı vardır.Buluştuk cafede ve  sudan havadan konuştuktan sonra konu asıl  meseleye geldi:
-Tam istediğim gibi bir araba buldum toprağım internetten,İstanbul'da.
-Gözün aydın o halde,Allah kaza bela göstermesin.
-Amin ama yardım edersen,bana yüz bin lira verebilir misin?
-Yüz bin...

Ağzım açık kaldı,borçlarını daha yeni bitirmişti çünkü,borç parayla alınan malın yüzü soğuktur derlerdi eskiden.

Bütün kış sabredip tam çiçek açacakken dolu yemek gibidir  hayat.


( Kış Dostu başlıklı yazı berberce tarafından 12/13/2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.