Harflerden heceler,hecelerden kelimeler,kelimelerden cümleler cümlelerdende ya saadet kitabı yazılırki,sonu peygamberler mekanında muhammedi makamda (ki makamı mahmuttur)cennet ve cemalullaha hakkazanan bahtiyar kul,ALLAH,ın aferin dediği kul olur, yada şekavet kitabı yazılırki, sonuda allahın meleklerin peygamberlerin gönül ehli insanların dönüp bakmadığı,şeytanla ebedi cehennemlik olur.İnsan denen varlığın konuşması,gülmesi,sevinci,kızması.sevgi ve sevdası,hüznü hep bu 29 harfle olur.önemli olan bu harfleri yanyana dizmeyi becerebilmek.

Bu harfleri ALLAH c.c. dizdiği zaman,ayet olur ALLAH,ın kelamı kur,an olur.

Hz.Muhammed s.av.dizdiğinde ise sünnet ve Hadis oluyor.mümin dizerse de veize güzel söz hayır öğüt oluyor.

Aynı harfler kafirde küfür.münafıkta nifak fitne.müşrikte şirk.zalimde zulüm.mürtedde irtidat(dinden çıkan)oluyor,
Harfleri nasıl dizdiğine bak safını,yerini belirle saadet kitabımı yazıyorsun?yoksa şekavet kitabımı?
Bütün mahlukatın,eşyanın,hernesnenin ismini allah koymuş.ve hep bu 29 harfi kullanarak.

Biz bu harflerden 3 ünü ele alalım (elif.nun,sin.)ins. yani insan.kur,an,ı açıp baktığımız zaman ilk baştaki sure fatiha suresi kuran ALLAH,la başlıyor(elhamdü lillahi)vey besmeleyleki bismillahirrahmanirrahiym diye yine ALLAH.la başlıyor.bu gün yeryüzündeki tüm kur,anları açın bakın ilk sure budur.

Son süre ise NAS dır ve en son cümlesi minel cinneti vennas.dir o zaman kuran ALLAH,la başlıyor insanla bitiyor.
Çünki bütün yaratılanların içinden muhatab olarak insanı seçmiş.ve adınada İNSAN demiş.

İnsanı çeşitli ilimler tarif eder.mantıkcılar,nazariyeciler,tabiatcılar,kelamcılar vs.islamda insanı tarif ediyor.biz diğerlerinden bir kaç tanesini örnek olarak sunmaya çalışalım.Mantıkcılar insana şöyle bakarlar.yaratılan her şey,mahluktur mahlukta hayvandır diye başlarlar ve at kişneyen,inek böğüren, köpek havlayan,hayvanlar o zamanda insan konuşan hayvan derler(EL İNSANÜ HAYVANÜN NATIKUN)derler.
Nazarayieciler de her şey evrim geçirerek şu şundan bu bundan oldu diye başlarlar ve insanı getirip hayvanlaştırmak için maymuna dayarlar.

Ve insanın aslı maymundur diye bir ton zırta bozluk yaparlar.muazzam varlık olan insanı bırakıpta hayvanların yuvasına imrenen insandan hayvanlığa dönen hayvanlığa özenen zavallılara şaşmamak mümkin değil.

Kuran tabiridir onlar dört ayaklı hayvandan daha aşağı ve adi varlıklardır) Peki islama göre insan nedir kimdir.tin suresinde hem fiziki,şekil olarak hemde vazife ve görevli olarak yarattıklarımızdan en güzel surette yarattık buyuran ALLAH c.c. ya hamdü senalar olsunki bizi insan yarattı.

Evet insan diğer bir adı adem (elif,dal,mim,)buna siz adamda dersiniz,hani adam gibi adam tabiri buradan gelir.

İnsanı insan yapan bir takım meziyetleri vardır yaratanını bildiği kadar,iman,ı ahlakı,ameli, insanı insan yapan bu özellikleridir.
yoksa sadece dış görünüşüyle insan insan olsaydı KAİNATIN SULTANI HZ:MUMAMMEDLE küfür ve cehaletin babası ebu cehil aynı eşit,müsavi olmaları lazımdı. aynı yerde doğdular aynı yerin ekmeğini,yediler havasını,teneffüs ettiler.Hz.MUHAMMED s.a.v ALLAH,ın sevgilim dediği kul.diğeri ise şeytanı bile kendinden ürküten tiksindiren bir mahluk.

İnsan anne rahminden dünyaya gelince ilk işi ağlamak oluyor nerede doğarsa doğsun.çocuğun olduğunu duyanlar gülüyorlar seviniyorlar. islama göre insan dünyaya geldiği zaman ya 3 günlükken yada bir haftalıkken sağ kulağına ezan okunur sol kulağınada kamet edilir ve ismi konur.adın şu denir.ismi kondu ezanı okundu kametide edildi geriye sadece bir su ısınacak birde kefen biçilecek bir zamanın kaldı.İşte o zamanı öyle bir değerlendirki öldüğün zmanada sen gül seni seyredenler ağlasın.Dünyaya ağlayarak gelip ağlayarak gitmenin manası ne ki.


DEVAMI GELECEK.
( Hangisini Yaşıyoruz başlıklı yazı hasan-toreha tarafından 1.05.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu