Serbest Kürsü / Mektup

Eklenme Tarihi : 14.04.2009
Okunma Sayısı : 1618
Yorum Sayısı : 0
Adın bizde Saklı Kızım / 2-Varım hocam, aşk ile yanmaya,sarhoşum sanki şu an
Esradan gelen son mektup-2


Tarih:12 Nisan 2009 Pazar 19:11:25
RE:RE:RE:RE:RE:RE:selam ve selam hocam

Selam sizin de ve bütün mü´minlerin cümle evliyaların Peygamber Efendimizin sahabelerin şehitlerin Hakk yolunda ne kadar kul var ise hepsinin üzerine olsun Hocam.

Allah´ın adıyla başlarım, ellerinizden öperim.

Varım hocam, aşk ile yanmaya, her ne gelirse Mevla´m, Senin kereminden, Senin lütfundan demeye varım. İnsanlardan değil olaylar, özüne indiğimizde. Hakk´ın tecellisi her şey… Küçücük bir taş bile bazen ders verebiliyorsa insana, insanlardan gelen her olay da ders verebilir pekala… gözümü insana değil, olaya değil, Hakk´a çevirmeye, her şeyde O´nu seyretmeye, O´nu görmeye, Mecnun olmaya varım, inşaAllah.

Allah´ım yolunda beni Mecnun etsin, Leyla´dan geçtim çoktan ve bir daha da Leyla aşkıyla fani aşklarla, fani heveslerle dolmak istemiyorum. Hep böyle dua ediyorum. Allah inşaAllah kendi Sevdiklerinin sevgisini koyar kalbime ve sevmediklerinin sevgisini söküp atar benden…

Ve hocam biliyor musunuz, insanlardan uzaklaşıyorum. tek tad veren bana, Allah ile olduğum anlar. Diğer zamanlarda gülsem bile bir müddet sonra içime bir hüzün giriyor ki secdede ağlamazsam rahatlayamıyorum. O´nun aşkıyla yanıp tutuşmak, ömrümü O´nun yolunda harcamak istiyorum. Her şey de O´nun rızasını gözetiyorum. Ve hiçbir faniye bel bağlamamam gerektiğini yaşayarak öğreniyorum.

Sanki Allah “””gel kulum ben Seni eğiteceğim, dilediğini vereceğim ama önce çevrendekilerden kurtul, onları bir tek benim kulum oldukları, benim yarattıklarım oldukları için sev. Bir tek Benden iste, bir tek Benim için Ağla. bir tek benim için gözyaşı dök. Ben sana istediğini vereceğim. Ama acı çekmelisin, çile çekmelisin. Çokça gözyaşı dökmelisin””” diyor, hocam.

Hocam dediniz ya ateşin harı azaldığında telaşlanıyordum. Ben de öyleyim hocam.
Bir vakit namazımı normal kılayım, sıkıntı yapıyorum. yani sıkıntı değil, telaşlanıyorum. Hüzünleniyorum. Uzaklaşıyor muyum diyorum kendi kendime…

ahh hocam, bu yolda Allah´a varanlardan olurum inşaAllah.

Allah´a varanlardan olurum, affedilenlerden olurum.

inşaAllah İNSAN-I KÂMİL olurum hocam.

Bu yol çok çetin ızdırap dolu... insanlar beni hep dertli görüyor, hocam. soruyorlar neyin var. Ben bir şey diyemiyorum. Çünkü beni anlayamazlar,biliyorum. Beni bir tek Hakk aşıkları anlıyor. Çünkü ben de Hakk´a aşık olmaya talibim… nefsimden, yârdan, serden geçmeye talibim… dünyadan geçmeye talibim.

Ama okulum var hocam, bu okulu okumam için bana burs veren insanlar var. okulumu onların üzerimdeki hakları için ve önce Allah için başarıyla bitirmem gerekiyor.
Allah; inşaAllah bu iki hafta boyunca olacak sınavlarda benim ve arkadaşlarımın yardımcısı olur.

Hocam bir de, geçen gün birşey düşündüm. Hakk aşkıyla doluyum elhamdülillah ve hep de dolmak istiyorum. Daha fazla o aşkta yanmak, erimek küle dönmek istiyorum.
Hayatımızda yaşadığımız her şey bir hikmet gereği hocam. Günah boyutunu geçip, yaşadıklarıma bakınca, geçmişimde bu gün bu aşkla yanıyor olmamın, Hakk ın rızasını gözetiyor olmamın, Hakk´ı istiyor, O´na kavuşmak istiyor olmamın sebebi,belki de geçmişte işlediğim o günah dolu günler….

Günahlarımdan arınmış olduğumu bilsem Allah´ım o günleri iyi ki yaşattın diyeceğim ama diyemiyorum. çünkü kocaman günahlar var içinde. Ama bir yandan da bu günahı işlemem de Allah´ın bir hikmeti gereğiydi diyorum. Çünkü her şeyde O´nun güzellikleri var baktığımda, kötü bir olay yaşayınca O´na daha çok sarılıyorum, mesela. Yani zinde tutuyor.o hayattan kopmama yardımcı oluyor. O halde geçmiş günahım da bu şekilde beni Allah´a yaklaştırdı…. Önce O´nun azabını,uzaklığını okudum satır satır hayatımda, şimdi de O´nun güzelliklerini,yakınlığını okuyorum satır satır…

hocam bu düşüncem de yanıldığım bir nokta var mı?

Epeydir bu konuyu düşünüyordum ben.

Ellerinizden öperim hocam, Allah sizden ebeden razı olsun inşaAllah.



Sevgili kızım,gönül gülüm…

Sen anlat ben dinleyeyim.Sen yaz bu fakir dinlesin…

İlk günlerimi seninle yeniden yaşar gibiyim.

İçinde bulunduğun makam nefsin ikinci mertebesi nefsi levvame…Hak yoluna giren nefis hemen her konuda kendini yermeye,suçlamaya başlar…Fiillerinin boş olmadığını,başına gelenlerin kendi fiilinden ileri geldiğini bilir.Hata yaparsa karanlığa düştüğünü,sevap işlediğinde aydınlandığını fark eder…Konuşan nefis bu makamda çok faaldir.Bak andın,anıldın…Unuttun unutuldun,der…

-Eğer geçmişinde şu şu hataları işlemeseydin şimdi kimbilir hangi mertebelerde olurdun…Önce o günahlarından arın…tövbeyi sıklaştır,gözyaşını sel et,der.

Ama şunu da fark eder ki,kendisi unutmuş olsa da yaratanını,yaratan unutmamıştır.Ve O bizi en çok secdede tövbelerle göz yaşı dökerken sever..’’Eğer günah işlememiş olsaydınız,sizi yok eder yerinize bazen sevap işleyen,bazen günah işleyip tövbe eden yeni bir kavim halk ederdik.’’ayeti,rabbimizin bizi bu halimizle sevdiğinin delilidir.

Bazı günahlar ruhumuzda,nefsimizde öyle devrimler yaratır ki;yönümüzü yüz seksen derece çevirmemize,masiyetten hak yola dönmemize sebep olur.

Hz Musa nebinin hayatı buna en güzel misaldir.Geçmişin ABD si konumundaki eski Mısırda firavunun sarayında büyüyen,neredeyse kurulu zulüm hükümdarlığının veliaht’ı konumunda olan genç Musa,mısırlı Kıptinin zulmüne maruz bir İsrailliye yardım maksadıyla,kavganın müdahili olur.Haksızlık yapan kıptiye bir tokat vurur.O bir tokat,kıptinin ölümüne sebep olur.
O günün yasalarına göre mısırlı bir kıptiyi öldüren her kim olursa olsun ölümle cezalandırılır.Bu saraydan biri olsa bile idam edilirdi.Bu durumda Musa’ya mısırı yakalanmadan terk etmekten başka çare kalmamıştı..O da kaçtı…Nereye dersin…Nereye gittiğini bilmeden,Meyden iline,Şuayıp as. Memleketine vardı.Hatta Şuayıp as.mın evine yerleşti.Ona önce çoban sonra damat oldu…Her peygamber gibi koyun çobanı oldu….Peygamberlik bir ilimle yapılır.Bu ilim ya kendinden önceki peygamberden doğrudan alınır,ya ilahi kitaplardan yararlanılır,ya da doğrudan Cebrail as.vasıtasıyla öğrenilir.

Musa as., Şuayp as.dan o ilmi alarak büyüdü,hakk’a yakınlaştı..Yetki aldı..Gidip zulüm gören kavmini zalimin elinin altından çekip çıkardı…

Yani işlediği cinayet, onu geleceğine hazırlayan zemine ulaştırdı….Bazı günahların sonu en büyük sevaba çıkar…Bunu bilmemiz mümkün değildir.

’’Hayır içinde şer,Şer içinde hayır gizlidir.’’sırırdır…

Doğru düşündün….

Geçmişimiz geleceğimizin nedenidir.Gelecek senin için inşaAllah çok güzel gelecek…
Her namazdan sonra içinden geldiği kadar’’ elkuddusün ettahir ‘’esmalarını okumanı öneririm,yeniden…
Seni, alemlerin rabbi Allah’ın cemaline emanet ediyor,gözlerinden öpüyorum.



Tarih:13 Nisan 2009 Pazartesi 00:13:49
RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:selam ve selam hocam



mesajınızı okuduktan sonra öyle bir heyecan kapladı ki bedenimi ruhumu, bir an ne yapacağımı şaşırdım, hocam....
yastığıma uzandım...

elkuddusün ettahir çektim
biraz
gözyaşı döktüm...
sonra da gittim
iki rekat namaz kıldım.
biraz duruldum hocam...

ilk demenizde başladım niyet edip esmaya, hocam...
inşaAllah temizleyecek
pak edecek;
Allah´a doğru yol aldıracak...

sarhoşum sanki şu an hocam...
bir garip..
ama hep böyle olmak istiyorum.
garip...

gönül gülü´nüz olmak
o kadar hoşuma gitti ki hocam...

Allah beni seviyor dedim
bir kez daha..

ellerinizden öperim hocam.
Allah´a emanet olun.


Tarih:13 Nisan 2009 Pazartesi 00:31:01
RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:

selam ve selame,kızım


Öylesin...
İlk günden beri...
Allah için döktüğün ilk gözyaşından beri.
O inci tanelerini inşaAllah vuslatında geri alır
Nurlu kulaklarına küpe yaparsın.

’sen onu seviyorsun ya o da seni seviyor mutlak’
Maşukum gel / gelim olmasa aşık’ım yalvaran o dilin olmazdı.
Gül’ün cazibesi ruhudur, bülbüldeki şakıyan dilin bestekarı..


« Önceki Yazı

( Adın Bizde Saklı Kızım / 2-varım Hocam, Aşk İle Yanmaya,sarhoşum Sanki Şu An başlıklı yazı HaciAli Bayram tarafından 14.04.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu