Bir gün,herkes,herşeyi anlayacak er ya da geç,hayatın bazı  güzelliklerinin telafisi malesef yoktur,insanoğlu nefsine hükmedemediği sürece kamil insan olamayacaktır.Bunları neden mi söylüyorum,şunun için, paranın her şeyi almaya gücü yetmez.

Eski neşesi yoktu işyerimizin güzel ve hamaratlı ablası  Funda  hanımın,bugün öğleden sonra  konuşma fırsatını  yakaladım onunla kimsecikler yoktu,kendisini çok severim az yemedim yaprak sarmalarını.
"Abla dedim senin bir derdin var eğer benim yapabileceğim maddi ve manevi  olarak yardımım dokunacaksa  hazırım."Boşver,"dedi önce  konuşmak istemedi,başını öne eğdi,içinden kim bilir neleri haykırmak istiyordu?

Eşi bir kaç yıldır  maaşı yüksek diyerek yurt dışında çalışıyor,seneden seneye geliyor ancak,özürlü bir çocuğu var o da  evden kaçıyor  bazen ve günlerdir bulunamıyor.

"Aramızda kalsın,"dedi söylemeye utandı sol göğsünü işaret ederek:
"Sağlık ocağına gittim oradan devlet hastanesine yönlendirdiler,göğsümde kist varmış ve  sürekli çoğalıyormuş."

Benimle bu sırrını paylaştığı için teşekkür ediyor,kendisine acil şifalar diliyorum,kadın olmak zordur kardeşim her yerde söylüyorum ama biz erkekler onları üzmek için elimizden  geleni yapıyoruz oysa onların sağlığı bizim de sağlığımızdır.

Erken teşhisin önemini   doktorlarımız üzerine basa basa anlatıyorlar bu hastalığın ve hiç şakası yok utanmaya sıkılmaya da gerek yok,hepimizin annesi,ablası,eşi var lütfen bu konuda çok duyarlı olalım;özellikle orta yaş ve üzerindeki hanımların yılda bir sefer mamografi çektirmesi gerektiğini söyleyen uzmanlarımızın  uyarılarını dikkate alalım.

( Koynumdaki Düşman başlıklı yazı berberce tarafından 4.01.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.