Bana istediğiniz kadar kızın,gönül koyun ama  gerçekler asla değişmeyecektir.Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar demişler, kovabilirsiniz ancak benim kovulmam sizin hatalı mantığınızı haklı çıkartmaz.Sevmeyebilirsiniz beni  zaten herkes herkesi sevecek  diye bir kural yok,kendimi sevdirmek gibi bir  gayem de yok.Yeter ki vicdanlı,anlayışlı ve sabırlı olalım.
"Vicdan,insanın içindeki Tanrı'dır."der Victor Hugo o halde yaptığımız her işe Tanrı tanıklık yapmaktadır bunu unutmayalım.

Şefin birisi diyor,maaşım kırk bin olmazsa  işi bırakırım.Kimse kimseyi zorla çalıştıramaz, istediğiniz zaman bırakabilirsiniz ve asla yerinizin doldurulamayacağını düşünmeyin;el,elden üstündür,sizden daha yetenekli,daha zeki,daha karakterli ve daha vizyon sahibi  birileri mutlaka gelecektir. Şeflik stresli bir iş kabul ediyorum ancak istediğin zaman  ofise geçip oturabiliyorsun,masanda çay,kahve ve sigara eksik olmuyor ayrıca istediğin yemeği de yiyebiliyorsun,bazen üniforman bile kirlenmez.Asgari ücrete yüzde kırk dokuz zam geldiyse,senin maaşına da aynı oranda zam gelmez ki,asgari ücretle çalışmıyordun ki zaten.
Asgari ücretin üç katı maaş alıp onlar kadar çalışmayan nice müdürler biliyorum.

Önce şükretmek lazım aldığımız paranın bereketi olması için,aç gözlü   olursak  o gözleri mutlaka bir gün toprak doyuracaktır.Günlük on iş yapmayanlar on beş bin  civarında maaş alıyor şuan. Muz serasında çalışanların yevmiyeleri beş yüz  lira,kahvaltıları kendilerinden,öğle yemekleri kendilerinden üstelik çavuşları başlarında bekler nefes aldırmaz çalışanlara.

 Aşçıbaşı tarafından apar topar çağrılmamızın üç nedeni vardı bugün:
*Disiplinsizlik
*Laubalilik
*İlgisizlik
 Çay saatine gidenler  gelmiyormuş, bu sorun yıllardır var ve bu adamlara yüzde elli zam gelecek öyle mi?

Ne patroncuyum ne de personelciyim sadece gerçekçiyim.
Hayaller Paris ama gerçekler...
( Hayaller Paris başlıklı yazı berberce tarafından 6.01.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.