İster bilim adamı olun,ister din adamı olun,ister  ilim adamı,ister iş adamı olun  bilmemiz gereken şudur:Hayatın bazı krıtik noktalarında sağduyulu olabilen,kriz dönemlerinde en akıllıca kararlar verebilen,geçmişten ders çıkarıp geleceğini sağlam bina üzerine inşa edebilen kimse asıl başarıyı yakalamış sayılır ve bileğinizi bükebilecek hiçbir engel yoktur.

Bir işletmenin çöküş nedenleri şunlardır:
1.Özellikle işverenlerin yani  patronların bazı kaprisleri neticesinde farklı  alanlardaki ticari faaliyetleri.(Tekstil sektöründe faaliyet gösteren kimselerin aynı veya ayrı bölgelerde  sağlık sektörüne yönelerek eczane açması.)Bu şekilde büyüyen,genişleyen işletmeler yok mu,elbette var,her işletme buhram yaşayacak diye  bir şart,bir yasa yok.
2.Yetersiz,tahsilsiz ve yeteneksiz yöneticilerin politikaları.(Bunlar genellikle torpille olurlar,hemşericilik,akrabalık,arkadaşlık vs.)
3.Tecrübesiz,niteliksiz ve sorumsuz personeller.( Yani kasıtlı,dalgın ve yahut sorumsuzluğu yüzünden kırdıkları döktükleri vs.)
4.Rakiplerinden farksızlaşamaması.(Oysa en önemli faktör budur,diğerlerinden bir ya da bir kaç fark olmalı ki tercih edilsin böylece işletme kar elde ederek hayatta kalabilsin.

Çeşitli nedenler de olabilir ancak en önemlileri bunlardır çünkü işletmenin üçgeni(PYP);patron,yönetici ve personellerdir.Deprem anında (çök-kapan-tutun)hayat üçgeninin olduğu gibi işletmenin üçgeni de işte bunlardır. Üçgen demişken kulakları çınlasın lisede matematik öğretmenimiz Mehmet Ali Özdemir:
"Üç noktadan bir düzlem geçer."demişti hiç unutmuyorum.

İş yerimizde  maaşların her ay gecikmesi çalışanların tüm motivasyonunu silip süpürüyor,ev kirası,faturalar,krediler...Sloganımız"memnuniyetle" olsa da bizler bu gidişattan hiç memnun değiliz.Dilerim en kısa zamanda bu sorun çözülür,yüzler güler,herkes rahat eder,daha fazla verim elde edilir.Devlet memuru değiliz ki  özel sektörde çalışan işçileriz, zamın verilmediği de olur maaşın yatmadığı da.

Kafama takıldı düşünmeye başladım hesap kitap yaptım,beş tane asistanın  yıllık  maliyeti bir trilyon kusur eski parayla,hiç de az değil.Elemanın çok olduğunu,çok elemanla çok iş yapılmayacağını söylediğimde  beni kapitalist olmakla suçluyorlar,canları sağolsun,gocunmuyorum sadece doğruları söylüyorum.

( İşletmenin Çöküş Nedenleri başlıklı yazı berberce tarafından 22.01.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.