Her meslek kutsaldır,her işin zorluğu olduğu kadar kolaylığı da vardır. İş namustur.Bizler turizmciyiz yani turistlerin seyahatları boyunca konaklama,ulaşım,yeme-içme ve eğlence gibi ihtiyaçlarının karşılanması için canla başla çalışanlardanız.Hizmet sektöründe çalışıp ancak hizmet görmeyen kimseleriz. Ne de olsa herkesin tenceresi kapalı kaynar.
Sanatta olsun,politikada olsun hatta günlük işlerimizde olsun herkesi memnun etmek imkansızdır,yaptığınız bir işi beğenenlerin,destek verenlerin  olduğu kadar karşı çıkanlar da olacaktır.

Çile deyince şu şarkıyı anmamak olur mu:
"Bülbülüm gel de dileSöyle benimle bileSesini duyur eleÇile bülbülüm çileÇile bülbülüm çile, çile bülbülüm
Çile-e, a-h ah çile bülbülüm AllahÇile bülbülüm çile
Issız yuvanda tektinÇekilmez çile çektinKim derdi gülecektinÇile bülbülüm çileÇile bülbülüm çile, çile bülbülüm"

Emeklilerin sorunu var da bizlerin yok mu,var.

"Barınma sorunu, farklı ücret politikaları ve sezonun kısa olması personelin sektörden kopmasına neden oluyor!

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen, 34. Antalya Hotel Equipment 2024’te Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği (HOTED)’in düzenlediği panelde bir konuşma yapan İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği (İNKAY) Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Yavuz, turizmde istihdam sorunu ve personelin turizmden kopuşunu değerlendirdi."

İşin uzmanından çok doğru bir tesbit bu ancak çözüm var mı,cevap vermek istemiyorum.Her yıl turizmi on iki yıla yayacağız derler,sonuç...Birkaç sefer yazmıştım yine yazayım;askı meselesi bir zulümdür.İnsanların emeklilik hayatına vurulan bir darbedir,düzenleme yapılması zorunlu hale gelmiştir.

Ne kadar yazsak çizsek de değişen bir şey olmadığını görünce insan çok üzülüyor üstelik bazen bu konular seçim malzemesi olmaktan öteye geçemiyor.

Turizm bir kültürdür,ülkemizin velinimeti ve geleceğidir o halde çalışanlarının haklarını gözetelim.




( Turizm Çalışanlarının Çilesi başlıklı yazı berberce tarafından 22.01.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.