Onu hepimiz çok sevdik.Bir Kemal Sunal'ı,bir Cüneyt Arkın'ı,bir Barış  Manço'yu sever gibi sevdik çünkü bizden birisiydi.
Ne profesörlüğü vardı ne doçentliği,
 Başka hocalar gibi ne sarığı vardı ne sakalı ne cübbesi.
Ne parası vardı ne televizyon proğramı ne makamı ne kitapları.
Ama altın gibi kalbi,parlak zekası,deryalar gibi bilgisi vardı.Bildiklerini ve inandıklarını içinden geldiği gibi anlatmaktan vazgeçmedi,bu onun ustalığıydı ama anlattıkları ne yazık ki bazılarını rahatsız etti.

"Filozof Hoca"deyin,"Fenomen Hoca"deyin,"Garip Hoca"deyin, "Fakir Fukara Hoca"deyin,"Çaycı  Hoca"deyin,"Diyarbakırlı Hoca"deyin,ne derseniz deyin ama gönlümüzde taht kurmayı çoktan başardı o,unutmak mümkün değil.

İstanbul Fatih'te bıçaklı saldırı sonucu öldürülen ve Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak tanınan Ramazan Pişkin cinayetinde yeni detaylar ortaya çıktı. Buna göre yapılan çalışmada katil zanlısının Zeytinburnu'ndan Fatih'e 1 buçuk saat yürüdüğü ve ardından cinayeti işlediği belirlendi.

“Diyarbakırlı Ramazan Hoca" lakabıyla tanınan Ramazan Pişkin dün İstanbul Fatih'te bıçaklanarak öldürüldü.

AA'da yer alan habere göre Pişkin, bir süre önce geldiği İstanbul'un Fatih ilçesi Kocamustafapaşa Caddesi'nde işletmeye başladığı çay ocağında kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı.(Basından)


Sosyal medya hesaplarından  maddi  kazanç  elde etmediğini,geçimini  kıraathane  işleterek,tost,tesbih,çay satarak sağladığını,adalet meslek yüksek okulu mezunu olduğunu,Diyarbakır'dayken   mezarlıkta çalıştığını çeşitli videolarında dile getirmişti.


Peki ne diyordu Ramazan Hoca:


" Din tüccarlığını sevmem çünkü din tüccarlığı insanı aşağılık bir duruma düşürür."

"Uyarıcılar asla dinle geçinmezler."

"Benim anayasam Kur'an,önderim Hz.Muhammed'tir.

"Ateist bile Allah'a inanıyor,ateist bir modadır,moda."

"İnsanları helak eden beş etken vardır;nefistir,şeytandır,cehalettir,önyargıdır,taassubtur."


Kendisine Allah'tan rahmet,sevenlerine başsağlığı diliyorum.

 
( Filozof Hoca başlıklı yazı berberce tarafından 1.02.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.