MEYMENET YOK
Ülke delik maşrapa gibi oldu..Köyde toprağı işleyecek ,insan yok..Şehirdeki Sofra da köyden gelen bırak kardeşini anasına babasına yer yok..
Böyle giderse Türkiye de Türkten çok Bizanslı tipi türemeler ülkesi olur..Köy yaşantısının hep ayıp ve günah yolu ile toplumsal kontrole katkı sağlarken,ürettikleri ile de şehirde yasayan insanlarına sosyal güvenlik kurumu gibi oluyordu..
Hacı Abi…!Büyükşehirleri dağıtacak
Köyleri toplulaştıracaksın 
Kaynakların verimli kullanımı ,asayiş ve güvenliğin şaşmazlığı ,orospuluğun engellenmesi,piç sayısının azaltılması bunu gerekli kılar…
Karadeniz de köydeki her evin diğerine uzaklığı kilometre ile ifade edilir.Adam senede 1. Defada gelse hizmet istiyor
Suyu elektiği yolu haklı olarak evinin önüne kadar gelsin diyor
Sen vatandaş olarak bir iş makinasını 3 saat çalıştıramazsın…Orada  bir eve bir yol için iş makinası 10 gün çalışır Ertesi sene yağış,erezyon gibi sebeplerle yol kayar yeniden yap…Yeniden iş makinası başındaki en az 4 işçinin lojistiği diye sorarsan,deve de tüy kalır..
O zaman köyleri birleştireceksin..Kanuna bile gerek yok.Nasıl Kağıthane de AKP %80oy alıyor..Alevi oylarının yoğun olduğu mahalleyi,Şişli ilçesinden alıp Kağıtgane içinde eritiyorsan Bunu da yaparsın Sonra 7 kişinin yaşadığı köye muhtar olur  mu?5 sene de 60  ay eder 23.000 bin brüt maaş  1.380.000 TL maaş ödenir mi?Yazık değil mi ülke kaynaklarına….?
Büyüklehirler daha içler acısı..Çocuk istanbul da büyüyor Deniz görmemiş..Adam emekli olmuş eksi üç de yaşadığı dairesinde gün yüzü görmemiş…
Büyükşehirleri dağıtacaksın kardeşim..Büyükşehir lere yasam farkı vergisi koy..İmalatçılara fabrikalara tuz oranı yüksek zor ziraat yapılır İç anadolunun bilinen yerlerinden” ver bedava arsa,1 sene bedava enerji” istanbul boşalmaz mı?
Büyükşehirler suçluların cenneti oldu..infazı olan ekmek elden su gölden yaşıyor…Istanbul a her gün yol yapsan trafik sorununu çözemezsin ..Çözsen arac parkını çözemezsin 
Doğu Güneydoğu şehirlerinde kimse kalmadı..Hergün onlarca otobüs yüzlerce insanı taşıyor..çağlayan adliyesinde 300bin soruşturma dosyası varsa %60 ı bu gelen viLayetlerde sayılar bakanlıkta var ..Şehire Niye geldin diyen yok..
Osmanlı da adamın elinde istanbula giriş vizesi olsa Bostancı köprüsünde trakya da küyükçekmece kapısında giriş kontrolü yapıyor Adamın her belgesi tam olsa at hırsızına benziyorsa”  yüzünde meynenet yok” (nur eseri anlamında)diye geri gönderilirdi..
TC de devrim yapacaksan devrimi böyle yapacaksın ki araba devrilmesin Hacı abi 

TORUN HALİLİ
( Meymenet Yok başlıklı yazı HALİLİ tarafından 7.02.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.