Kaç İnsanın İnancını Ve İçindeki Masum Çocuğu Katlettiler Kim Bilir - 1
Kaç İnsanın İnancını ve İçindeki Masum Çocuğu Katlettiler Kim Bilir? 

Dünya üzerindeki her gün yaşanan trajediler, adeta bir kara bulut gibi insanların üzerine çökmüş durumda. Kimi zaman siyasi çekişmelerin, kimi zaman dini ayrılıkların, kimi zaman da ekonomik çıkarların gölgesinde, masumiyetler yok oluyor ve inançlar sarsılıyor. Peki, kaç insanın inancını ve içindeki masumiyeti kaybettiğini sormadan edemiyoruz.

Bir yanda, ülkeler arasındaki savaşlar ve çatışmaların gölgesinde kalan insanlar. Kim bilir kaç anne, kaç baba, kaç çocuk, savaşın korkunç yüzüyle yüzleşmek zorunda kalıyor? İnancını korumaya çalışan masum çocuklar, savaşın acımasız gerçekleriyle karşılaştıkça içlerindeki ışığı kaybediyorlar. Belki de kimi zaman, savaşlar bir oyun değil de, gerçek hayatta hayatta kalma mücadelesi haline geliyor.

Kaç insan, sadece inandığı için, düşündüğü için, farklı olduğu için öldürüldü kim bilir? Din, dil, ırk ayrımı yapmadan, insanlığın içindeki karanlık yüzü her yerde kendini gösteriyor. Ama unutmayalım ki, her zaman bir umut vardır. Her karanlığın ardında bir ışık vardır.

Diğer yanda, terör örgütlerinin vahşi eylemleri. Kim bilir kaç insan, terörün hedefi haline geliyor ve sevdiklerini kaybediyor? Terör saldırıları, sadece bedensel zararlar bırakmakla kalmıyor, aynı zamanda insanların ruhunu da yaralıyor ve masumiyetlerini katlediyor. Belki de kimi zaman, terörün hedefi olan insanlar, hayatta kalma savaşı verirken içlerindeki masum çocuğu kaybediyorlar.

Üstelik, sadece savaşlar ve terör değil bu dünyadaki tüm acıların kaynağı. Kim bilir kaç insan, ekonomik sıkıntılar yüzünden umutsuzluğa kapılıyor? İnancını yitiren, umudunu kaybeden insanlar, içlerindeki masumiyeti de kaybediyorlar. Belki de kimi zaman, ekonomik sıkıntılar bile insanların içindeki masum çocuğu öldürmeye yetiyor.

Peki, bu karanlık tablonun sonu nereye varacak? İşte burada devreye mizah giriyor. Belki de insanlık, içinde bulunduğu trajedilere mizahi bir bakış açısıyla yaklaşırsa bir çıkış yolu bulabilir. Belki de kaç insanın inancını ve içindeki masum çocuğu katlettiler kim bilir sorusunun cevabını bulmak için önce kendimize mizahi bir aynada bakmalıyız.

Belki de çözüm, insanların birbirine daha çok anlayışla, sevgiyle yaklaşmasında yatar. Belki de içindeki masum çocuğu hatırlayıp, ona yeniden hayat vermek gerekir. Belki de bu dünya, biraz daha mizah, biraz daha sevgi, biraz daha anlayışla güzelleşir.

Sonuç olarak, dünya üzerinde yaşanan tüm acıların ardında insanların inancını ve içindeki masumiyeti katleden bir güç var gibi görünüyor. Ancak umut etmekten ve mizahı kaybetmemekten başka çaremiz yok gibi. Belki de bu şekilde, içimizdeki masum çocuğu koruyabilir ve kaç insanın inancını ve içindeki masumiyeti katlettiler kim bilir sorusuna bir cevap bulabiliriz.

*Not: Bu mizahi makalede, insanlığın yaşadığı trajedilere mizahi bir bakış açısıyla değinilmiş ve okuyucuların düşünmeleri teşvik edilmiştir.*
Yazan: SagirZadeOzaN  📝 
( Kaç İnsanın İnancını Ve İçindeki Masum Çocuğu Katlettiler Kim Bilir - 1 başlıklı yazı sagirzadeozan-ozan tarafından 17.02.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.