1 Kaç İnsanın İnancını Ve İçindeki Masum Çocuğu Katlettiler Kim Bilir - 2
Kaç İnsanın İnancını Ve İçindeki Masum Çocuğu Katlettiler Kim Bilir - 2
Kaç İnsanın İnancını ve İçindeki Masum Çocuğu Katlettiler Kim Bilir? 2

Dünya üzerinde yüzyıllardır devam eden çatışmalar, savaşlar ve ideolojik ayrılıklar ne yazık ki insanların inancını ve içlerindeki masumiyeti katletmeye devam ediyor. Kimi zaman dini inançlar uğruna, kimi zaman siyasi veya ideolojik sebeplerle, kimi zaman da sırf güç hırsıyla insanlar birbirine düşman kesiliyor, acımasızca katliamlar yapıyor. Bu durum, insanlığın ne kadar geri olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Bir yanda din adına yapılan vahşetler, diğer yanda siyasi çıkarlar uğruna sürdürülen kanlı mücadeleler… Kaç insanın inancını, umudunu, sevgisini ellerinden alıyorlar kim bilir? Kaç anne, kaç baba, kaç çocuk, sevdiklerini kaybediyor bu çatışmalarda? Ne yazık ki, sayılarını dahi bilemediğimiz kadar çok.

İnsanlar, içlerindeki masum çocuğu kaybediyorlar, acımasız bir dünyanın kurbanı oluyorlar. Bir zamanlar tertemiz duygularla dolu olan yürekler, nefret ve kinle dolup taşıyor. İnancını, umudunu, sevgisini kaybeden bir insan, ne yazık ki artık insanlığını da kaybetmiş demektir.

Peki, bu vahşeti durdurmanın bir yolu yok mu? Elbette var. Ancak bu yol, sadece silahların susması değil, insanların kalplerinin de barışla dolmasıyla mümkün. İnsanların birbirine sevgiyle, saygıyla yaklaşmasıyla, birlikte yaşama kültürünü benimsemesiyle mümkün.

Belki de bir gün, insanlar gerçekten anlayacaklar ve içlerindeki masum çocuğu uyandıracaklar. Belki de bir gün, barışın ve sevginin egemen olduğu bir dünyada yaşayacağız. Ama bunun için hepimizin, içimizdeki çocuğu hatırlayıp, onu büyütmeye ve korumaya kararlı olmamız gerekiyor. Çünkü kaç insanın inancını ve içindeki masum çocuğu katlettiler kim bilir? Şimdi, onları hatırlama ve bu döngüyü kırma zamanıdır.

*Not: Bu mizahi makalede, insanlığın yaşadığı ciddi sorunlara mizahi bir dille değinilmiş ve okuyucuların düşünmeleri teşvik edilmiştir.*
Yazan : SagirZadeOzaN 📝
( Kaç İnsanın İnancını Ve İçindeki Masum Çocuğu Katlettiler Kim Bilir - 2 başlıklı yazı sagirzadeozan-ozan tarafından 17.02.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.