Eğitim hepimizin milli meselesidir,varlığımızdır,geleceğimizdir,fenerimizdir.Bu işin partisi,mezhebi olmaz.Çözüm bulmak  zorundayız,görmezden gelmek bu sorunu yok  etmez bilakis çoğaltır;eğitimli,yetkili ve zeki olan herkesin elini taşın altına koymasının vakti çoktan gelmiş ve  hatta geçmek üzeredir.

Köy okullarının ahıra çevrildiğine dair haberler sosyal medyada boy gösterince yüreğim sızladı,ilk ve orta öğrenimimi ben de köy okulunda tamamladım, çok güzel anılarım geçti.

Verileri BirGün’e değerlendiren Eğitim Uzmanı Ali Taştan, “...  iktidarının politikaları sonucu köyler boşaldı. Sonucunda köy okulları kapandı. Köy okulları, çocuklarımızın doğal ortamda, yaparak yaşayarak eğitim gördükleri kurumlardı. İlkokulu köyde okuyan yoksul çocuklar içerisinden ülkemizi yöneten çok başarılı insanlar çıktı. Çünkü köy okullarındaki öğrenme ortamları izole edilmiş yerlerdi” ifadelerini kullandı.

Taştan, önerilerini şöyle sıraladı:

•Tek öğrenci bile olan köylerin okulları açılmalı.
•Tüm köy okulları modernize edilmeli.
•Köylerde çalışan öğretmenlerin ders ücretleri yüzde yüz artırılmalı.
•Köy okullarına kayıtlı tüm öğrencilerin kırtasiye, kılık- kıyafet ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmalı.
•İlkokulu köylerde tamamlayan tüm öğrencilerimize parasız-sınavsız yatılı ortaokul ve lise imkânı tanınmalı.(Basından)

Köylerin boşalması ve köylerde sadece imamlar ile yaşlıların kalması içimi çok burkuyor,tüketim toplumundan üretim toplumuna nasıl geçebiliriz hepimizin kafa yorması gereken en mühim konudur.

( Köy Okulları başlıklı yazı berberce tarafından 19.02.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.