1 En Güzel Manzara
Bazen derin düşüncelere dalarım,anılarım bir filmin fragmanı gibi zihnimden hızlıca  geçiverir.Çocukluk,öğrencilik,askerlik yıllarım ve iş hayatım.

Zihnimi  şöyle bir yoklama yaptığımda hemen şu manzarayı getiriyor  gözlerimin önüne:
Hamile bir kadın,bir elinde poşetler var muhtemelen pazardan geliyor,diğer eliyle çocuk arabasını itelemeye çalışıyor ve devamlı arkadasına dönerek çocuğuna sesleniyor: " Haydi yavrum,oyunun sırası mı şimdi?"
Ne var bunda diyebilirsiniz, herşey var,çocuklarıyla mücadele ve hayatla imtihan.Eşi çalışıyor olmalı ki çarşı pazar işi ona kalmış.Analık yeryüzünün en zor işidir  hakikaten.

Doğa ve doğal  olan resimler bana  cazip gelmiştir her zaman,elimde bir fırça olsaydı ya kadın ya da çocuk resmi çizerdim gökyüzüne çünkü  yeryüzünün en saf,masum ve sevilmeye layık olanları onlardır.

Öğretmen,öğrencisinin çizdiği  resme dikkatle bakarak  sorar:
- Bu çocuk neden ağlıyor?
- Ağlamıyor öğretmenim,çimenlerin üzerine uzanmış otlayan  kuzularına baktıkça gülüyor.
- Ama ağlarsa...
- Ağlamaz öğretmenim,topu var,dedesi var,kuzuları var hatta çantasında okuma kitabı bile var.
-Bütün bu saydıkların onun ağlamamasına engel değil ki.
- Neden öğretmenim?
- Ne kuzuların annelerini çizmişsin ne de çocuğun, annelerin olmadığı her yer bozkırdır,çöldür.

( En Güzel Manzara başlıklı yazı berberce tarafından 22.02.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.