Keskin sirke küpüne zararlıdır demiş atalarımız,doğru söylemişler kesinlikle doğru.Sinir,stres ve kibir insanın içindeki  elma kurdu gibidir,durmadan  insanı kemirir ve zamanla  kendisiyle  yabancılaştırıp hata üstüne hata yapmasını sağlar.Canlılar  arasında en üstün varlıklar olmamıza rağmen,nefsimize kapılarak bazen yanlışlıklar yapabiliyoruz.Gurur, içimizde taşıdığımız en sinsi düşmanımızdır.

Hayatımızı devam ettirebilmek için çalışmak zorundayız ya devlet  kademesinde ya özel sektörde ya da kendimi işyerlerimizde.Her iş yeri bizler için bir okul bir laboratuvar gibidir;öğreniriz,öğretiriz,değişiriz.
Tecrübe kazanırız.Her iş yerinin sadece ücreti farklı olmaz;yönetimi,sistemi,disiplini,üretimi,çay ve yemek saatleri de farklı olur.

Kibirli insanların bazı özellikleri şunlardır:
*Kendilerine soru sorulmasından hoşlanmazlar fakat kendileri hep soru sorup yargılar.
* Ne teşekkür ederler ne de takdir etmesini bilirler.
*"Ben" merkezli bir iş anlayışları vardır,her şeyin en iyisini ve en doğrusunu bildiklerini sanırlar.
*Girdikleri ortama uymaktan ziyade ortamı değiştirmeye odaklanırlar.
*Kendi  içlerinde hep"kurtarıcı" rolünü üstlenirler ki bu da çatışmalara  yol açar.
*Danışan değil  danışılan kimse olmak  isterler her konuda.
*Ağzınızla kuş da tutsanız gözlerine giremezsiniz.

Bütün bu özellikler  küçücük bir tartışmada işten ayrılan Mehmet Ali ustada mevcuttu,sistemi değiştirmeye çalıştı olmadı, iş yerini değiştirdi.İnsan kendini değiştirmediği müddetçe zaman ve mekanın hiçbir önemi yoktur,nereye gidersek gidelim anılarımız,huylarımız,alışkanlıklarımız ve günahlarımız bizimle gelecektir.

Biz işçilerin en büyük  problemi,evdeki sorunlarımızı iş yerine,işyerindeki sorunlarımızı eve götürmek ve bir iş yerinde yapılanları diğer iş yerine taşımak istememiz,kısacası bütün sorunlarımıza sınır çizememiz.
"Biz onu öyle yapardık,bunu şöyle yapardık,"diyerek alışkanlıklarını sürdürmeye ısrar etmesi, o işi yapan diğer insanları hafife almaktan başka bir şey değildir.

Kendisine çalışma hayatında başarılar diliyorum ancak  huylarından vazgeçmezse başarılı olabileceğime inanmıyorum.
( Keskin Sirke başlıklı yazı berberce tarafından 16.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.