Gazze’de İnsanlık Öldü
GAZZE’DE İNSANLIK ÖLDÜ

A B Denemeleri GAZZE’DE İNSANLIK ÖLDÜ

GAZZE’DE İNSANLIK ÖLDÜ

Ne Tanrı öldü ,ne Gazze’liler; Gazze’de insanlık öldü. Ne insanlık kaldı, ne insani değerler. Birleşmiş Milletlerin '‘İnsan hakları bildirgesi’' de kadük oldu. Yok böyle bir şey. Hepsi bir safsata, hepsi bir aldatmacadan ibaret. Bu gerçek apaçık ortaya çıktı.

İnsanlığın suratına vurmalı artık bu apaçık gerçeği. İnsanları kandıran, aldatan bu zalimlerin suratına çarpmalı, o bir kötü yalandan ibaret olan İnsan hakları yutturmacasını. 

Yuh olsun yüzyıllardır insanları aldatıp duran iki yüzlü zalimlere. Yuh olsun hem zulüm yapıp, hem de timsah gözyaşı dökenlere. Artık inanmıyoruz sizin cafcaflı yalanlarınıza. Kanmıyoruz, kanmayacağız timsah gözyaşlarınıza.

İnanmayacağız Gazze’de bunca çocuk, kadın katledilirken; hastaneler, okullar, bombalanırken ses çıkarmayan sahtekar, iki yüzlü, aramızda yalancı maskelerle dolaşan katillere, canavarlara. İnanmayacağız süslü, cafcaflı medeniyet yalanlarına. İnanmayacağız hümanist aldatmacalara.

Yazıklar olsun ey dünya, yazıklar olsun ey insanlık, yazıklar olsun ey biraz kaldıysa ey insanlık vicdanı. Yuh olsun size. Bombalanan siviller acı içinde kıvranırken hala yemek yiyebiliyor, içki içebiliyor, kahkahalar atabiliyorsanız utanın insanlığınızdan.

 Yazıklar olsun sizi doğuran annelere, sizin dünyaya gelmenize sebep olan babalara. Sizin yerinize bir taş doğursa, bir böcek doğursa, bir yılan doğursalardı keşke.

Bunca acı, bunca ıstırap varken bu dünyada nasıl yaşayabildiğinize, nasıl yaşayabildiğimize şaşıyorum zaten ben de? Nasıl nefes alabiliyor, nasıl yemek yiyebiliyor, nasıl su içebiliyor, nasıl gezip eğlenebiliyor, nasıl gülebiliyor, nasıl kahkaha atabiliyoruz buna şaşıyorum işte ben.

Yazıklar olsun size. Yazıklar olsun bize. Yuh olsun, yüzlerce, binlerce, milyonlarca, milyarlarca, trilyonlarca, trilyarlarca, katrilyonlarca, katrilyonlarca yuh olsun sizi dünyaya getiren anne babalara.

Demek ki insanlık ölmüş, demek ki insanlık yok artık. İnsanlık yaşamıyor yeryüzünde. Bu yürüyen iki ayaklılar hayvan belki de hayvandan da beter yaratıklardır artık.

Niçe ‘Tanrı öldü’ demişti. Yanlış söylemiş. Ben de diyorum ki ‘İnsanlık öldü’ biz yaşayan ölüleriz artık. Belki ölü de değiliz, hayat süren leşleriz. Belki ondan da beteriz.

Belki de hayvanız biz, belki de hayvandan da aşağı bir mahlukuz. Belki de yeryüzünde yürüyen şeytanlarız,. Belki Adem’in değil de İblis’in çocuklarıyız biz.

Kimse bana bir şey söylemesin; inanmam artık. Hiçbir yalana ben kanmam artık. Hiçbir şey, hiçbir mazeret uydurulamaz bunca vahşetten sonra. İnsanlık bir daha geri gelmez, gelemez, gelmeyecek artık.

 İnsanlık dirilmemecesine öldü artık. Onu biz usulünce gömelim gitsin, daha fazla kokutmasın ortalığı. Ya da Allah’ın lanetini bekleyip duralım geleceği güne kadar. Biz lanetlenmiş bir topluluğuz artık. Haksızlık karşısında dilsiz şeytanlarız artık.

Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 31.7.2014
( Gazze’de İnsanlık Öldü başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 1.05.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.