Yıllar su gibi akıp geçiyor,"bunu nereden anlıyorsun,"diye soracak olursanız cevabım şu olacaktır:
"Anılarınız bir mıh gibi çakılmışsa yüreğinizin derinliklerine ve  her geçen gün onun acısını hücrelerinizde hissediyorsanız,o anları bir daha yaşayabilmek için yanıp tutuşuyor, tüm servetinizi vermeye hazırsanız zaman geçiyor ve yaşlanıyorsunuz demektir.Anılar yaralar..."

Okuldan yeni mezun olmuşum,cillop gibi delikanlıyım o yıllarda,taşı sıksam suyunu çıkartırım,hiçbir şeyden korkmuyorum,özgüvenim tam gaz,yorulmak nedir bilmiyorum,her işi yaparım diye düşünüyorum  yeter ki iş olsun.
 İlk işe 2006 yılının 1 Mayıs  günü başladım,eniştemin arkadaşı vardı o yardımcı olmuştu sağolsun,birkaç evrak istediler götürdüm.

Gençlik işte at gibi bir o yana bir bu yana koşturuyorum hem de ilk defa maaş alacağım için heyacanlanıyorum asgari ücretle girmiştim işe.Akşama kadar temizlik yapıyoruz,üstümüz başımız toz duman içinde,el arabalarıyla bir yerden bir yere moloz taşıyoruz,aradan iki veya üç hafta geçmişti ki mutlu sona ulaştık.

Bugün 1 Mayıs ve aklıma bu anım geldi hem ölümüne çalışmıştım hem sigortaya girişimi yapmadıkları için çok üzülmüş hem de iki haftalık ücretimi alırken azar işitmiştim.

Emek en yüce değerimizdir,emeğin olduğu yerde iş,işin olduğu yerde yaşam vardır;alın terimiz iffetimizdir,bu vesileyle tüm kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek  Ve Dayanışma Günü  kutlu olsun.

( 1 Mayıs başlıklı yazı berberce tarafından 1.05.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.