TANIŞALIM…
    Biz birbirimizi tanımazsak ,bizi tanıyan birilerinin ,yanlış tanıya dayalı ,önyargılarının bilmesekde kurbanı oluruz..
      Tıp gibi fenne dayalı bir bilim alanında dahi  yanlış tanıya dayalı,yanlış tedavi usullerinin uygulanmasının kurbanı olduğumuzda iş işten geçmiş olur..Doktor zatürreye gripal enfeksiyon ,gırtlak kanserine kalp kası zayıflığı der ve yakarak çözüm uygular.Ama sen öefta olursun.Doktor ceza alsa ne olur sen gitmişsindir..
         Fen alanında bile bilinene yanlış teşhis konulabiliyorsa var sen sosyal bilimlerde teolojide verilen yanlışa dayalı tesbitler hayatımızı nasıl zehir ediyor…
         Tanışmak ön yargıyı ortadan kaldırır.Kişi ile tanış bilgi ile tanış veri ile tanış ama her denilene itaat etme..Seni ölüme götürür.İşletmeysen iflasa iktidarsan iktidarsızlığa götürür..
      Normal şartlar altında her pınar su kaynağıdır ve her su kaynağında içilebilir..Ama kaynak sonrasında zeirli değilse geçtiği her cm de kaplumbağa çişi,at pisliği,insan sümüğü,tavşan regl artığı suyu pisletir..
         Bilgi,itin eline geçtiğinde yetiyorsa göğsü ile rakibini devirir dişleri ile rakibinin boğazına saldırır..Bu it bilgiidir
          Bilgi bilim insanın elinde ise insanlıpın refahı gelişimi için kullanır Bunun adı insani bilgidir..
           2 kelam dini kelime biliyorsun diyerek insanları yanlış kulvara sürükleyip onların içinde var olan inancı ve imanı yanlışa yönlendirip ,istismar ederek kişisel ve kitleselmenfaat temin ediyorsan bunun adı dine ait bilginin kötüye kullanılması dır
              İktisadi ve hukuki bilgi sahibi olarak egemeni yanlış yönlendirip,döviz ve faiz silahını çıpalarsan taraftarların daha zengin olur öngörsünü tüm toplum daha zengin olur kuralı ile devşirirsen bunun adı iktidar ahmaklığı olur..Anayasa  mahkemesi kararını yerel mahkemeye  yada yerel yöneticiye boğdurursan bunun asıl sebebi sensindir..
         Uluslararası ilişkilerde evrensel değerleri üstün kılıp ,milli değerleri altta bırakırsan bunun adı ihanetin dili olur..Uluslararası çetelere ülkenin yapmalandırılması olur..
           Ne olursa olsun tanışalım .Dostumuzu da düşmanımızı da tanıyalım ama tanışarak tanıyalım it köpeğe ziyafet olmayacakak…Küserek değil tanışarak konuşalım….Malını canını koruyacaksan tanıyacaksın .Vatanını koruyacaksan tanıyacaksın tanışacaksın

Torun Halili
( Tanışalım başlıklı yazı HALİLİ tarafından 5/22/2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu